«Δεν μπορώ να το σηκώσω όλο αυτό» – Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα να παραιτηθεί

June 30, 2023


Από την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία απολύτως επικοινωνία με τα στελέχη του κόμματος, καθώς, όπως αποδείχθηκε ήθελε να αποξενωθεί για να λάβει την πιο σημαντική απόφαση για το πολιτικό του μέλλονΉταν 11 το πρωί και όλοι ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού γραφείου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα άνοιγε για πρώτη φορά τα χαρτιά του μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές…


Από την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία απολύτως επικοινωνία με τα στελέχη του κόμματος, καθώς, όπως αποδείχθηκε ήθελε να αποξενωθεί για να λάβει την πιο σημαντική απόφαση για το πολιτικό του μέλλον

Ήταν 11 το πρωί και όλοι ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού γραφείου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα άνοιγε για πρώτη φορά τα χαρτιά του μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία απολύτως επικοινωνία με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως αποδείχθηκε ήθελε να αποξενωθεί για να λάβει την πιο σημαντική απόφαση για το πολιτικό του μέλλον. Κι ενώ τα προηγούμενα 24ωρα τα σενάρια για το τι θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας έδιναν και έπαιρναν, ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση να παραιτηθεί, πιάνοντας όλους στον ύπνο. Ετσι πήγε στο Εκτελεστικό και ανακοίνωσε πως παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος και δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία.

«Δεν μπορώ να το σηκώσω όλο αυτό», φέρεται να είπε ο επί 15 έτη επικεφαλής στο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας άφωνους όσους συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Μάλιστα ξεκαθάρισε: «Αυτή είναι η απόφαση μου. Είναι αμετάκλητη και δεν αλλάζει». Πριν ξεκινήσει η συζήτηση στο Εκτελεστικό Γραφείο, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους συνεργάτες του να ειδοποιήσουν τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης ότι θα προχωρήσει σε δηλώσεις στις 12.30μμ στο Ζάππειο Μέγαρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.