Τέλος οι ουρές και η γραφειοκρατία: Ποια έγγραφα μπορείτε να εκδώσετε από το σπίτι – Μεγαλώνει η λίστα

June 30, 2020


Με ένα κλικ: Με το πάτημα ενός κουμπιού από το ποντίκι του υπολογιστή σας μπορείτε να κάνετε θαύματα. Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η μετάβαση του Ελληνικού Δημοσίου στην ψηφιακή εποχή. Αυτό, διότι η λίστ…


Διαβάστε περισσότερα...

Με ένα κλικ: Με το πάτημα ενός κουμπιού από το ποντίκι του υπολογιστή σας μπορείτε να κάνετε θαύματα. Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η μετάβαση του Ελληνικού Δημοσίου στην ψηφιακή εποχή. Αυτό, διότι η λίστα εγγράφων που έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν, οι πολίτες, μεγαλώνει σημαντικά. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει, ο υπολογιστής σας, με τη βοήθεια του οποίου μπορούν να εκδοθούν. Όμως, δεν είναι μόνο ο υπολογιστής, ο οποίος παρέχει βοήθεια σε αυτό. Επειδή, μπορείτε να εκδώσετε έγγραφα και μέσα από το κινητό τηλέφωνό σας. Μάλιστα, για να το πετύχετε, θα πρέπει να μεταβείτε στην πλατφόρμα reg.services.gov.gr.

Με ένα κλικ: Ψηφιοποίηση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων

Μετά τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας, στην ψηφιοποίηση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων εντάχθηκαν από την Παρασκευή και τα αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου και συμφώνου συμβίωσης διευκολύνοντας τις συναλλαγές των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες και συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Η διαδικασία για την έκδοσή τους από την πλατφόρμα είναι πολύ απλή. Πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά τόσο για τους ίδιους προσωπικά όσο και για τα ανήλικα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους έως 18 ετών που είναι συνδεδεμένα στον ΑΦΜ τους. Διευκρινίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα προς έκδοση αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων είναι όσα έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί μετά τις 8/5/2013. Για τα προγενέστερα αυτής της ημερομηνίας αποσπάσματα πρόκειται να ανακοινωθεί εναλλακτική διαδικασία έκδοσης.

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.