Θεόδωρος Σκυλακάκης: Προτεραιότητες το Εξοικονομώ και η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

June 27, 2023


Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με υφυπουργούς τον Νίκο Ταγαρά και την Αλεξάνδρα Σδούκου. Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο νέος υπουργός εξέφρασε την ευχή να μην χρειαστεί στο μέλλον η δημοσιονομική πολιτική να συνδράμει την ενεργειακή, όπως συνέβη στο …


Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με υφυπουργούς τον Νίκο Ταγαρά και την Αλεξάνδρα Σδούκου.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο νέος υπουργός εξέφρασε την ευχή να μην χρειαστεί στο μέλλον η δημοσιονομική πολιτική να συνδράμει την ενεργειακή, όπως συνέβη στο παρελθόν λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κλιματική κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι επιτακτική ανάγκη «να ανταποκριθούμε στις πολλαπλές υποχρεώσεις της χώρας στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος» αλλά και «να προχωρήσει η πράσινη μετάβαση σε ασταθές και μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον».

«Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια αδράνειας. Έχουμε αυστηρούς στόχους σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, όπου υπάρχουν αυστηρά ορόσημα και χρονοδιαγράμματα τα οποία θα επιμείνω να τηρήσουμε με μεγάλη πιστότητα», τόνισε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε τους στόχους της πολιτικής του υπουργείου, στους οποίους, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή στο 80%, η ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών, η υλοποίηση των προγραμμάτων για εξοικονόμηση ενέργειας και ηλεκτροκίνηση, η προώθηση της έρευνας για κοιτάσματα φυσικού αερίου, οι διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις, η ολοκλήρωση των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων, η δασοπροστασία, ο νέος τρόπος λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.