Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα φυγομαχήσω μετά τις εκλογές – Θα είμαι παρών

June 24, 2023


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου Παρών στον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα των εκλογών ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με το ίδιο ποσοστό πρέπει να πάει σε μια διαδικασία για να καταλάβουμε τι συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και απ…


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου 

Παρών στον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα των εκλογών ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με το ίδιο ποσοστό πρέπει να πάει σε μια διαδικασία για να καταλάβουμε τι συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και απέφυγε τρεις φορές να απαντήσει στο αν θα παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος σε περίπτωση εκλογικής ήττας με μεγάλο ποσοστό.

«Δεν θα προδικάσω την επόμενη ημέρα. Προσδοκώ μέχρι να κλείσει η κάλπη με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Για εμάς οποιαδήποτε προοπτική ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ για να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη είναι ο στόχος μας. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στις επάλξεις» τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με συλλογικές διαδικασίες και έχω ξεκαθαρίσει πως δεν θα φυγομαχήσω. Επέλεξα να δώσω τη μάχη. Πέφτεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Θα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα για να καταθέσω τις προτάσεις μου. Το τι αλλαγές θα γίνουν την επόμενη ημέρα θα το κρίνουμε συλλογικά. Διαβεβαιώνω πως είμαι ένα πολιτικό ον που δίνω μάχες. Το 2015 έλεγαν πως θα φύγω με ελικόπτερο και όχι μόνο δεν έφυγα, έδωσα τη μάχη, βγάλαμε τη χώρα από τα Μνημόνια. Είμαι εδώ», ανέφερε.

«Είπε κανείς πως η κυρία Μπακογιάννη έκανε συμφωνία με τον Ερντογάν;»

«Ήταν ανεύθυνη πολιτική η προεκλογική συζήτηση για το θέμα της Θράκης» είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «ξέρετε πόσες καταγγελίες έχουν έρθει στα χέρια μου, σημειώματα από την ΕΥΠ τόσα χρόνια; Η κα Μπακογιάννη πήρε ποσοστό, είπε κανείς πως έκανε συμφωνία με τον Ερντογάν;» διερωτήθηκε.

«Έβαλε την αδερφή του να πει πως αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα. Τι εντύπωση κάνει αυτό στου Ευρωπαίους εταίρους μας; Αυτό είναι ότι χειρότερο έχω δει τα τελευταία χρόνια», ανέφερε.

«Αν στην Πύλο ήταν τουρίστες θα έκαναν όλοι ερωτήματα»

Για το ναυάγιο της Πύλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αν σε αυτό το σκάφος δεν ήταν πρόσφυγες και ήταν τουρίστες θα έκαναν όλοι ερωτήματα. Ήταν ηθική μου υποχρέωση να κάνω ερωτήσεις».

«Είναι προφανές ότι πρέπει να έγιναν λάθη. Όταν μέσα από τα χέρια σου χάνονται 700 ζωές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Το ναυάγιο της Πύλου είναι η ντροπή της Ευρώπης για την πολιτική που ακολουθεί. Χρειάζεται νέα μεταναστευτική πολιτική και πολιτική για το άσυλο. Στο δίλλημα ανθρωπιά η βαρβαρότητα έχουμε διαλέξει πλευρά», τόνισε.

«Επιθυμούν ανεξέλεγκτη κυβέρνηση»
«Δύο είναι τα κόμματα εξουσίας και ανάμεσα σε αυτά ο πολίτης πρέπει να επιλέξει. Μετά το αποτέλεσμα η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, δείχνουν μία αλαζονική στάση. Επιθυμούν την επόμενη ημέρα να είναι ανεξέλεγκτη κυβέρνηση» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποιος θα κυβερνήσει αλλά θέλω να πω πως αν επαναληφθεί το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, τότε φράζει ο δρόμος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να ασκήσει αντιπολίτευση. Να έχουμε έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλο δέος απέναντι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε.

«Όραμα η απλή αναλογική για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος» – Τα «καρφιά» στο ΠΑΣΟΚ
«Η απλή αναλογική ήταν ένα όραμα για το πώς θα μπορούσε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, να γίνει λιγότερο τοξικό. Αυτό δεν έγινε με απόλυτη ευθύνη όσων δεν ήθελαν τις συνεργασίες. Είναι προφανές ότι οι προοδευτικές δυνάμεις και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, ενώ διαρκώς τείναμε χείρα συνεργασίας, είχαμε μια διαρκή άρνηση και κοιτούσαν πως θα κόψουν το δικό μας χέρι», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Η απλή αναλογική υπέστη ιστορική ήττα, όχι με δική μας ευθύνη. Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως όποιος είναι πρώτος θα πάρει 50 έδρες και ο πολίτης είναι μπροστά σε διλλήματα του πολιτικού συστήματος», είπε.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.