Εκλογές 2023: Τι ψάχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Κυριακή της 25ης Ιουνίου

June 24, 2023


Εκλογές 2023: Με το βλέμμα στραμμένο στην συσπείρωση τα γαλάζια στελέχη επιθυμούν σε πρώτο χρόνο να μεταβούν στις κάλπες όλοι όσοι ψήφισαν ΝΔ στην εκλογική διαδικασία της 21ης ΜαΐουΟ βασικός στόχος της ΝΔ είναι να διατηρήσει την λεγόμενη παράσταση νίκης καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής 25 Μαΐου. Η παράσταση νίκης και η αισιοδοξία όπως λένε έμπειροι πολιτικοί αναλυτές είναι ένας κρίσιμος παράγοντα…


Εκλογές 2023: Με το βλέμμα στραμμένο στην συσπείρωση τα γαλάζια στελέχη επιθυμούν σε πρώτο χρόνο να μεταβούν στις κάλπες όλοι όσοι ψήφισαν ΝΔ στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου

Ο βασικός στόχος της ΝΔ είναι να διατηρήσει την λεγόμενη παράσταση νίκης καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής 25 Μαΐου. Η παράσταση νίκης και η αισιοδοξία όπως λένε έμπειροι πολιτικοί αναλυτές είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για να οδηγηθούν οι γαλάζιοι ψηφοφόροι ξανά στις κάλπες. Συνήθως το κλίμα στα στρατόπεδα των ηττημένων λειτουργεί αποτρεπτικά. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο το μεγαλύτερο μέρος της αποχής αναμένεται να προκύψει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι δημοσκοπικά η ΝΔ δείχνει και γι’ αυτό τον γύρο μεγάλη συσπείρωση που ξεπερνά αρκετά το 90%. Όλα τα παραπάνω οδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει συνεχώς ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως η κάλπη είναι άδεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να καταφέρει το κόμμα του να λάβει τουλάχιστον τα ποσοστά της πρώτης κάλπης, χωρίς ταβάνι… «Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ ότι το αποτέλεσμα της κάλπης έχει προεξοφληθεί» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης. «Είδα στη δημοσκόπηση σας τα αποτελέσματα και εγώ κοιτώ το κατώτατο όριο που δείχνει ότι μπορεί να μην υπάρξει αυτοδυναμία. Καλώ τους πολίτες να πάνε στις κάλπες και όχι στην παραλία. Δεν προσμετράται το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Δεν πιστεύω ότι πολίτες έχουν λόγο να αλλάξουν την ψήφο τους αλλά θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν. Φάνηκε πόσο αχρείαστη είναι η απλή αναλογική» συμπλήρωσε. Προφανώς και πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Πρακτικά η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν φαίνεται να είναι υπό κίνδυνο, όμως τα στελέχη της Πειραιώς επιθυμούν καθαρή και ισχυρή αυτοδυναμία που θα επιτρέψει στη ΝΔ να προχωρήσει στις προγραμματικές τις δεσμεύσεις και στις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμά της. «Η πλειοψηφία θα μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας. Είμαστε οι μόνοι που επιμένουμε στην αξιολόγηση, ισορροπία μεταξύ μείωσης φόρων και ανάπτυξης. Λειτουργική πλειοψηφία οι 158 που ξεκινήσαμε προηγούμενη βουλή. Δεν θα ήθελα πλειοψηφία τους ενός βουλευτή». Όσο μεγαλύτερη εντολή λαού τόσο πιο υψηλές απαιτήσεις να στρωθούμε στη δουλειά, λέει συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη ΝΔ υπογραμμίζουν ότι δεν πάνε απλά για μια νέα τετραετία διαχείρισης του πολιτικού χρόνου, αλλά για μία τετραετία αλμάτων για τη χώρα κάτι που σημαίνει συγκρούσεις ή και ρήξεις ακόμη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η κριτική του προέδρου της ΝΔ αναφορικά με τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ: «Ανθίζουν πολλά λουλούδια αρκεί να είναι σίγουροι οι πολίτες τι θα πάρουν μετά τις εκλογές. Κάποιοι δοξάστηκαν κρυπτόμενοι στις προηγούμενες εκλογές εκμεταλλευόμενοι την πίστη. Ο Θεός να τα κάνει κόμματα (σ.σ. ΝΙΚΗ και Σπαρτιάτες) κρυπτόμενοι. Ο χώρος δεξιά της ΝΔ είχε καταληφθεί κάποτε από ναζιστές της ΧΑ. Σκοπός μας να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε το 40% για να έχουμε άνετη και λειτουργική πλειοψηφία, αυτό σημαίνει ανάλογη με αυτή που είχαμε στην προηγούμενη Βουλή».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Διασπορά fake news από το ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα για ΝΔ – Μάχη των μικρών κομμάτων για είσοδο στη Βουλή

Εκλογές 2023: Αυτά τα 5 σχολεία στον δήμο Αθηναίων δεν θα είναι εκλογικά κέντρα

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.