Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Οι τελευταίες κινήσεις Τσίπρα για να μειωθεί η «ψαλίδα» με τη ΝΔ

June 24, 2023


Εκλογές 2023: Στην Κουμουνδούρου αισιοδοξούν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για μια δυναμική εκλογική επιστροφή.Ένα εκλογικό «άλμα» που θα του επιτρέψει να ανατρέψει τον αρνητικό συσχετισμό που καταγράφηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου και που θα του επιτρέψει να μπει με νηφαλιότητα σε φάση ανασυγκρότησης, επιζητά την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ.Είναι γεγονός πως το σοκ των προηγούμενων εκλογών ήταν τεράστιο. Κα…


Εκλογές 2023: Στην Κουμουνδούρου αισιοδοξούν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για μια δυναμική εκλογική επιστροφή.

Ένα εκλογικό «άλμα» που θα του επιτρέψει να ανατρέψει τον αρνητικό συσχετισμό που καταγράφηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου και που θα του επιτρέψει να μπει με νηφαλιότητα σε φάση ανασυγκρότησης, επιζητά την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γεγονός πως το σοκ των προηγούμενων εκλογών ήταν τεράστιο. Κανένας στην Κουμουνδούρου δεν πίστευε ότι θα βρίσκονταν αντιμέτωπος με μια τόσο σαρωτική διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, η αυριανή ημέρα είναι εντελώς καινούργια. Και αυτό το μήνυμα προσπάθησε να περάσει σε όλο το στελεχιακό δυναμικό ο Αλέξης Τσίπρας, σε αυτές τις 34 ημέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Και μπορεί η κάλπη να είναι όντως άδεια -κάτι στο οποίο συμφωνούν απόλυτα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας– όμως άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι το χάντικαπ με το οποίο ξεκινάει την αναμέτρηση η Νέα Δημοκρατία, είναι πολύ μεγάλο.

Γιαυτό και ελπίζουν ότι η αλαζονική –όπως τη χαρακτηρίζουν- συμπεριφορά που επέδειξαν τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, πως θα «ξυπνήσει» τα αντανακλαστικά των προοδευτικών ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν θα αφήσουν τη νέα κυβέρνηση να δράσει για μια τετραετία χωρίς κανέναν έλεγχο από μια ισχυρή αντιπολίτευση. Έστω και την ύστατη στιγμή.

Στην Κουμουνδούρου αισιοδοξούν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για μια δυναμική εκλογική επιστροφή. Και δεν αναφέρονται μόνο στη «γαλάζια» αλαζονεία, αλλά και σε βαθύτερες πολιτικές ανάγκες των στρωμάτων που παραδοσιακά εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και γενικά όλοι όσοι «χτυπήθηκαν» την προηγούμενη τετραετία από τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ενισχύσουν το κόμμα τους.

Όπως και να έχει, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα. Αρχικά, προς τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, ότι έλαβε το μήνυμα της πρώτης κάλπης και προχώρησε σε αλλαγές.

Παράλληλα, έστειλε το σήμα προς όλους όσους θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ «τελειωμένο», υπογραμμίζοντας πως ήταν, είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας και πως δεν τελείωσαν ακόμα μαζί του.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές 2023 – Δημοσκοπήσεις: Από 16 έως 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και επτακομματική Βουλή

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Διασπορά fake news από το ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα για ΝΔ – Μάχη των μικρών κομμάτων για είσοδο στη Βουλή

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.