Απόφαση «βόμβα»: Η πρώτη αποζημίωση θανάτου, 140.000 ευρώ, από επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca

June 23, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αποζημίωση περίπου 140.000 ευρώ, από επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca, δόθηκε στην ροκ τραγουδίστρια, Vikki Spit, για την απώλεια του αρρα…




Αποζημίωση περίπου 140.000 ευρώ, από επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca, δόθηκε στην ροκ τραγουδίστρια, Vikki Spit, για την απώλεια του αρραβωνιαστικού της, του 48χρονου Zion, από το Alston της Cumbria, καθώς αρρώστησε οκτώ ημέρες μετά το εμβόλιο με AstraZeneca που έκανε και πέθανε τον Μάιο του 2021.



Σύμφωνα με το BBC, η  38χρονη είπε ότι το ποσό δεν ήταν αρκετό και ότι είχε χρέη, αφού έχασε τα κέρδη του Zion και θα έπρεπε να είχε περίπου 180.000 λίρες, ενώ υπογράμμισε ότι έπρεπε να περιμένει πολύ καιρό για αποζημίωση, στο πλαίσιο του σχήματος πληρωμής ζημιών εμβολίων του 1979 και το ποσό δεν λάμβανε υπόψιν τον πληθωρισμό από τότε που δημιουργήθηκε το σύστημα.

Πληρωμές ζημιών από εμβόλια είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε έχει μείνει ανάπηρος, ως αποτέλεσμα εμβολιασμού και οι άνθρωποι μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για λογαριασμό κάποιου που έχει πεθάνει.

Το καθεστώς προσφέρει εφάπαξ, αφορολόγητα ποσά έως και 120.000 λίρες και ενώ οι πληρωμές δεν επηρεάζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων να κινηθούν νομικά, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στα οφέλη τους.

Η 38χρονη κάλεσε ασθενοφόρο για τον σύντροφο της, όταν άρχισε να υποφέρει από «αυστηρούς» πονοκεφάλους, στις 13 Μαΐου 2021 και πέθανε στο νοσοκομείο Royal Victoria του Newcastle, μετά από έξι ημέρες.



Το πιστοποιητικό θανάτου του επιβεβαίωσε ότι πέθανε λόγω επιπλοκών από το εμβόλιο, αλλά χρειάστηκε ένας χρόνος, μέχρι τις 17 Ιουνίου, για να δώσουν τη σχετική αποζημίωση η Αρχή Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του NHS και οι διαχειριστές του συστήματος αποζημίωσης με έδρα το Νιούκαστλ.

Η τραγουδίστρια καλεί τώρα την κυβέρνηση να αυξήσει τη μέγιστη πληρωμή, ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα την απώλεια κερδών που θα είχε ένα άτομο στα 40 του, πριν από τη συνταξιοδότησή του.

Αποζημίωση από την κυβέρνηση ζητάει η ροκ τραγουδίστρια

Όπως επεσήμανε «είμαι ακόμα συντετριμμένη από την ξαφνική απώλεια του συντρόφου μου και παράλληλα με αυτό το συναισθηματικό τραύμα, αντιμετώπισα και οικονομικές δυσκολίες ως αποτέλεσμα της απώλειας της συνεισφοράς του Zion στα οικονομικά του νοικοκυριού. Απλώς δεν υπάρχει η κατάλληλη οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση για να στηρίξει όσους έχασαν την οικογένειά τους από το εμβόλιο».

Σύμφωνα με την 38χρονη, η οποία δεν είναι κατά των εμβολίων, σημειώνει ότι οι παραϊατρικοί θεώρησαν ότι ο Zion έπασχε από ημικρανία όταν κλήθηκαν στο σπίτι τους, ήταν σε φόρμα και υγιής και θα είχε καλές πιθανότητες επιβίωσης αν είχε λάβει θεραπεία νωρίτερα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το συκώτι και τα νεφρά του που δώρισε βοήθησαν να σωθούν οι ζωές τριών ανθρώπων.

Ο James Bell, συνεργάτης στο Hodge Jones and Allen, τόνισε «ενώ χαίρομαι που η Vikki μπόρεσε να λάβει κάποια αποζημίωση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως αποτέλεσμα του θανάτου του Zion, το σχέδιο απλώς δεν είναι κατάλληλο για τον σκοπό του. Όχι μόνο η διαδικασία αίτησης ήταν μακρά και αναποτελεσματική, αλλά η αποζημίωση που έλαβε η Βίκι δεν αντικατοπτρίζει και αποκαθιστά πλήρως τον οικονομικό αντίκτυπο του θανάτου του αρραβωνιαστικού της».

Η ιστορική απόφαση εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο και σε παρόμοιες υποθέσεις.



Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.