Έρχεται το «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις

June 22, 2023


Πρόσθετη ‘’πράσινη’’ χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ από την ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους – 89 επενδύσεις για την ενέργεια στο Ταμείο Ανάκαμψης μέσα σε ένα χρόνοΗ χρηματοδότηση της πράσινης ενεργειακής μετάβασης μέσα από προγράμματα στήριξης και χρηματοδοτικά εργαλεία των τραπεζών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας βρέθηκε στο επίκεντρο, στην πρώτη, πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα του 12ου Athens Energy Summit,…


Πρόσθετη ‘’πράσινη’’ χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ από την ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους – 89 επενδύσεις για την ενέργεια στο Ταμείο Ανάκαμψης μέσα σε ένα χρόνο

Η χρηματοδότηση της πράσινης ενεργειακής μετάβασης μέσα από προγράμματα στήριξης και χρηματοδοτικά εργαλεία των τραπεζών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας βρέθηκε στο επίκεντρο, στην πρώτη, πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα του 12ου Athens Energy Summit, που συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, 21 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο Νικόλαος Μαντζούφας, διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε ότι η πράσινη μετάβαση είναι ένα παγκόσμιο θέμα, το οποίο συνδέεται με εκατομμύρια επενδύσεων και στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, 30,5 δισ. ευρώ έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να υλοποιηθούν από τις ελληνικές επιχειρήσεις μέχρι το 2026, με το 38% από αυτά να προορίζονται για τον τομέα της πράσινης μετάβασης και το 20% για την ψηφιακή οικονομία.

Κατά τον ίδιο, από αυτά τα 30,5 δισ. έχουν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία ήδη 11,1 δις ευρώ, σε λιγότερο από 18 μήνες, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,1% του ΑΕΠ.

Σύντομα, όπως πρόσθεσε ο κ. Μαντζούφας, θα βγει πρόσκληση προγράμματος «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις, ενώ επίκειται η πρόσθετη χρηματοδότηση Repowering Eu, 800 εκατ. ευρώ, μόνο για τον τομέα της πράσινης μετάβασης που θα εκταμιευθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν, ήδη, υπογραφεί 178 δανειακές συμβάσεις μεταξύ εταιρειών και των τραπεζών, στον ένα χρόνο παρουσίας του προγράμματος, με 89 από αυτές να αφορούν επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, προϋπολογισμού 2,7 δισ.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.