Στο 3,99% η απόδοση του 25ετούς ομολόγου

June 22, 2023


Ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ οι προσφορές για το  ομόλογο – Αντλήθηκαν 200 εκατ. ευρώΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η επανέκδοση, μέσω δημοπρασίας, του 25ετούς ομολόγου με έξι φορές υπερακάλυψη.Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ έναντι 200 εκατ. ευρώ που θέλει να αντλήσει το Ελληνικό Δημόσιο.Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99% έναντι 3,56% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία τον Μάιο του…


Ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ οι προσφορές για το  ομόλογο – Αντλήθηκαν 200 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επανέκδοση, μέσω δημοπρασίας, του 25ετούς ομολόγου με έξι φορές υπερακάλυψη.

Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ έναντι 200 εκατ. ευρώ που θέλει να αντλήσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99% έναντι 3,56% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία τον Μάιο του 2022.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ομόλογο λήξεως 30 Ιανουαρίου 2042 (25ετούς διάρκειας) είχε εκδοθεί το 2017 με κουπόνι (σταθερό επιτόκιο 4,2%)

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας τής δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Στη δημοπρασία συμμετείχαν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών.

Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.