Χρήστος Χωμενίδης – «Έπρεπε να βγάλω τα αποτσίγαρα από τα μαλλιά μου για να μην το δουν οι γονείς μου»

June 21, 2023


Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε ο Χρήστος Χωμενίδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο bullying που είχε δεχτεί σε μικρή ηλικία.Τα χρόνια τότε ήταν αρκετά δύσκολα αφού η χώρα μόλις είχε βγει από τη Χούντα, με τη διαφορετικότητα να «κλωτσάει» και να γίνεται λόγος για εκφοβισμό.«Το σημερινό bullying που γίνεται είναι αστείο, δεν λέω ότι δεν πρέπει να καταγγέλλεται. Δ…


Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε ο Χρήστος Χωμενίδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο bullying που είχε δεχτεί σε μικρή ηλικία.

Τα χρόνια τότε ήταν αρκετά δύσκολα αφού η χώρα μόλις είχε βγει από τη Χούντα, με τη διαφορετικότητα να «κλωτσάει» και να γίνεται λόγος για εκφοβισμό.

«Το σημερινό bullying που γίνεται είναι αστείο, δεν λέω ότι δεν πρέπει να καταγγέλλεται. Δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό το bullying σήμερα, λέω ότι αυτό που σήμερα ονομάζουμε bullying πριν τριάντα – σαράντα χρόνια ήταν χάδι.

Και μένα μου έχει συμβεί. Τα παιδιά -τα οποία τα αγαπάμε πάρα πολύ, έχουμε κιόλας- είναι οι μεγαλύτεροι κορφομιστές του κόσμου. Τύχαινε να έχω πολύ σγουρά μαλλιά, αφάνα , τύπου αδερφοί Jackson. Η μαμά μου, που ήταν προχώ, με έντυνε με πουκάμισα φλοράλ και με παντελόνια τζιν με στάμπες από γαλλικές εφημερίδες. Αυτό το ατομάκι που έμπαινε έτσι στο σχολικό λεωφορείο, προφανώς δεχόταν bullying επειδή διέφερε. Η διαφορά εκείνη την εποχή δεν ήταν κάτι καλό, μιλάω για την εποχή που μόλις είχαμε βγει από τη Χούντα.

Στο σχολικό μου έκαναν τρομερό bullying, που είχε να κάνει με το ότι μου πείραζαν την αφάνα συνέχεια. Μάλιστα, μία φορά μου είχαν αδειάσει ένα τασάκι, αυτά τα σχολικά πήγαιναν και εκδρομές μεγάλους ανθρώπους. Έπρεπε να βγάλω τα αποτσίγαρα από τα μαλλιά μου για να μην το δουν οι γονείς μου, δεν ήθελα να έρθουν εκείνοι να το αναλάβουν, ήθελα να καθαρίζω μόνος μου. Με βοηθούσε πάντα το γεγονός ότι ήμουν μεγαλόσωμος. Στο σχολικό υπέφερα έτσι, στην τάξη όμως έμεναν σε αυτό αλλά μπορούσα να ξεδιπλώσω την όποια προσωπικότητά μου. Ήμουν πρόεδρος της τάξης μου, είχα κύρος και σέβας. Διπλή προσωπικότητα έτσι!».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.