Μαρία Πολύζου: Η αυτοδυναμία της ΝΔ προβάλλει ως εθνική ανάγκη

June 20, 2023


«Η αυτοδυναμία της ΝΔ προβάλλει ως εθνική ανάγκη», δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ η Μαρία Πολύζου. Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος και υποψήφια Επικρατείας με τη ΝΔ μιλά για την απόφασή της να κατέβει στην πολιτική, για τους στόχους της και τους τομείς που θα ήθελε να ασχοληθεί αν εκλεγεί και πάλι βουλευτής, ενώ στέλνει το μήνυμά της και στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.Ακολουθεί …


«Η αυτοδυναμία της ΝΔ προβάλλει ως εθνική ανάγκη», δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ η Μαρία Πολύζου

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος και υποψήφια Επικρατείας με τη ΝΔ μιλά για την απόφασή της να κατέβει στην πολιτική, για τους στόχους της και τους τομείς που θα ήθελε να ασχοληθεί αν εκλεγεί και πάλι βουλευτής, ενώ στέλνει το μήνυμά της και στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ, Μαρίας Πολύζου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Νίκο Αρμένη:

ΕΡ: Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την πολιτική και ποιος είναι ο στόχος σας;

ΑΠ: Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν που με έκανε να το σκεφτώ σοβαρά. Τον γνώρισα όταν μας κάλεσε στο Μαξίμου μαζί με άλλες γυναίκες που έδωσαν και δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Μου είχε κάνει εντύπωση πώς στάθηκε δίπλα μας, με τι προσήλωση άκουσε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς μας. Ομολογώ δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κατέβω στην πολιτική αλλά αυτή τη φορά αισθάνθηκα ότι ήρθε η ώρα. Στόχος μου είναι να είμαι χρήσιμη για τον τόπο μου, για την πατρίδα. Αυτό έμαθα και έκανα και μέσα από την πορεία μου στον αθλητισμό. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω αν εκλεγώ βουλευτής και για τα επόμενα 4 χρόνια.

ΕΡ: Έχετε ζήσει σημαντικές στιγμές στον αθλητισμό. Πήρατε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μεγάλες διοργανώσεις όπως πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου. Τι σκέφτεστε όταν τα συγκρίνετε με τη μέρα που ορκιστήκατε βουλευτής;

ΑΠ: Δεν συγκρίνονται. Κάθε μία από αυτές τις στιγμές είναι ξεχωριστή. Προφανώς αισθάνεσαι χαρά και ικανοποίηση που τα κατάφερες. Σε κάθε μου νίκη, σε κάθε ρεκόρ στον αθλητισμό αισθανόμουν μοναδικά. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις. Μοναδικά αισθάνθηκα και την ημέρα που ορκίστηκα βουλευτής. Μοναδικά αλλά πολύ διαφορετικά γιατί στα έδρανα του κοινοβουλίου στην πραγματικότητα εκπροσωπείς το λαό, έχεις στις πλάτες σου το βάρος της ευθύνης να ανταποκριθείς σε αυτή την αποστολή. Στα ρεκόρ και στις νίκες στον μαραθώνιο μόλις έχει καταφέρει αυτό που επιδιώκεις. Την ημέρα που ορκίζεσαι βουλευτής μόλις που ξεκινάς την προσπάθεια.

ΕΡ: Με λόγια και με πράξεις έχετε περάσει όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά σας. Δεν τα παρατήσατε ποτέ. Το ίδιο θα κάνετε και στο στίβο της πολιτικής;

ΑΠ: Νομίζω είναι στο χαρακτήρα μου. Δεν το έβαλα κάτω ποτέ. Ακόμα και όταν η ζωή έμοιαζε να είναι στο απόλυτο σκοτάδι, έψαχνα εκείνη τη χαραμάδα που θα με οδηγούσε στο φως. Δεν τα παρατάω. Δίνω όλες τις μάχες με όλη μου την καρδιά και την ψυχή.

ΕΡ: Σε ποιους τομείς θα θέλατε να προσφέρετε αν καταφέρετε να εκλεγείτε βουλευτής και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου;

ΑΠ: Εκ των πραγμάτων ο χώρος του αθλητισμού δεν είναι κάτι που γνωρίζω απλά αλλά είναι σχεδόν όλη μου η ζωή. Η κοινωνική προσφορά επίσης είναι για μένα οξυγόνο. Και η πρόληψη που μου έσωσε τη ζωή στη μάχη που έδωσα με τον καρκίνο του μαστού. Σε κάθε περίπτωση όπου μου ζητηθεί θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της πατρίδας, του κοινωνικού συνόλου και της παράταξής μου.

ΕΡ: Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και σε εκείνους που ακόμα δηλώνουν αναποφάσιστοι;

ΑΠ: Το μήνυμα της αισιοδοξίας για την Ελλάδα του αύριο. Η νίκη της ΝΔ την ερχόμενη Κυριακή με ισχυρή αυτοδυναμία είναι η προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να «τρέχουμε» σταθερά, τολμηρά, μπροστά! Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Την Κυριακή ψηφίζουμε και από τη Δευτέρα υλοποιούμε το κοστολογημένο κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για τη δεύτερη τετραετία. Όσοι ακόμα δεν έχουν αποφασίσει, ας κάνουν μια σύγκριση της τετραετίας 2015-2019 με την τετραετία 2019-2023 και ας αναλογιστούν τι πέτυχε η χώρα εν μέσω πολύ σοβαρών εξωγενών κρίσεων. Η αυτοδυναμία της ΝΔ προβάλλει ως εθνική αναγκαιότητα.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.