Εκλογές 2023: Με ποιους θα κυβερνήσει ο Μητσοτάκης

June 19, 2023


Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πλαίσιο του νέου υπουργικού συμβουλίου που θα σχηματίσει την επομένη των εκλογών έσπευσε να ξεδιπλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησεΟ κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως αν οι πολίτες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς την Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε «rotation», αλλάζοντας πόστα σε «πρωτοκλασάτους» υπουργούς και αξιοποιώ…


Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πλαίσιο του νέου υπουργικού συμβουλίου που θα σχηματίσει την επομένη των εκλογών έσπευσε να ξεδιπλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως αν οι πολίτες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς την Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε «rotation», αλλάζοντας πόστα σε «πρωτοκλασάτους» υπουργούς και αξιοποιώντας νέα πρόσωπα από άλλους ιδεολογικούς χώρους. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προϊδεάσει για τις προθέσεις του επ´ αυτού του ζητήματος κάτι που σημαίνει ότι κανείς εκ των προηγουμένων υπουργών δεν θα διατηρήσει τη θέση του.

Από την άλλη μεριά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποστρατευθούν όλοι οι πρωτοκλασάτοι της γαλάζιας παράταξης. Όσοι ήταν αποτελεσματικοί θα δοκιμαστούν σε νέα υπουργεία, ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιη η ανάληψη κυβερνητικών θέσεων από τον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Το άνοιγμα του Κυριακού Μητσοτάκη στο χώρο του κέντρου δεν θα μείνει σε επίπεδο προεκλογικών υποσχέσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε συνέντευξή του στη Real News υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ξεβολεύονται:

«Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να βγαίνουν μερικές φορές από τη “ζώνη της άνεσης τους”. Δεν πρέπει κανείς να έχει την αίσθηση ότι “μόνον εγώ μπορώ σε αυτόν τον χώρο”. Τέλος, έχω πει ότι στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα υπάρχουν πιο πολλές γυναίκες και νέα πρόσωπα. Κριτήριο για την επιλογή τους θα είναι η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα. Και σταματώ εδώ. Σας έχω δώσει ήδη ένα γενικό περίγραμμα των σκέψεών μου. Τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα μας εμπιστευτούν οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, περιγράφοντας τις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης τόνισε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες και απαραίτητες τομές περιγράφοντας ορισμένες ως εξής:

  • Να παρέμβουμε δραστικά για να ξαναστήσουμε το νέο ΕΣΥ
  • Αξιολόγηση παντού
  • Μεγάλες ψηφιακές αλλαγές
  • Οικονομία που θα αναπτύσσεται και θα μειώνει ανισότητες.

Τι θα πει στον Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά στέλνοντας καθαρό μήνυμα στον Τούρκο Πρόεδρο να μην ασχολείται με τα εξοπλιστικά της Ελλάδας και να κοιτάει τα της χώρας του.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει την περαιτέρω αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία ενώ πρόσθεσε ότι σε πιθανή συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον Ιούλιο θα επιχειρήσει να θέσει ένα πιο σαφές πλαίσιο για την επίλυση της μοναδικής διαφοράς των δύο χωρών για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα ενώ παράλληλα θα του επισημάνει ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Ροδόπη.

Πάντως, υπογράμμισε πως «οι βασικοί πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής μας δεν θα διαφοροποιηθούν. Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να ενισχύει την σχέση της με τους παραδοσιακούς συμμάχους να οικοδομεί νέες συμμαχίες. Θα εξακολουθήσουμε μέρος του παραγόμενου πλούτου να επενδύεται στην αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας».

Σχολιάζοντας δε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν για τους ελληνικούς εξοπλισμούς είπε: «Εγώ δεν θα πω στον κ. Ερντογάν τι να κάνει με τις δικές του Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν έχει όμως δικαίωμα ο κ. Ερντογάν να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε εμείς με τις δικές μας ένοπλες δυνάμεις».

Χθες εξάλλου με ανάρτησή του τοποθετήθηκε εκ νέου σε ζητήματα που άπτονται του υγειούς πατριωτισμού:

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες που πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στον δημιουργικό εκσυγχρονισμό. Στην πρόοδο της χώρας και στην ευρωπαϊκή προοπτική της. Στις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θέλουν μια πατρίδα υπερήφανη, που προχωράει μπροστά», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές – Τσίπρας: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποτραπεί η ορμπανοποίηση της χώρας

Δημοσκόπηση Marc: Στις 21 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Οι έδρες των κομμάτων

Θεοδωρικάκος: Η εκλογική απόγνωση του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να συκοφαντεί το Λιμενικό, τη ΝΔ και τη χώρα

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.