Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα και αποτελεσματικά το κρεβάτι σας, όσο βρώμικο κι αν είναι

June 18, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πώς να καθαρίσετε μόνοι σας το στρώμα του κρεβατιού σας

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα στρώματα μπορεί ν…




Πώς να καθαρίσετε μόνοι σας το στρώμα του κρεβατιού σας



Τα στρώματα μπορεί να είναι το κλειδί για έναν ονειρεμένο ύπνο, ωστόσο μπορεί να αποτελέσουν και πηγή μικροβίων.

Είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για συχνό καθάρισμα, αφού είναι μεγάλα, δύσκολα στη μετακίνηση και περιτριγυρίζονται συνήθως από άλλα έπιπλα, γι’ αυτό πολλές φορές παραλείπουμε να τα καθαρίσουμε.

Όμως το ένα τρίτο της ημέρας το περνάμε ξαπλωμένοι στο στρώμα μας και γι’ αυτό πρέπει να τα καθαρίζουμε τακτικά.

Πώς να καθαρίσετε μόνοι σας το στρώμα του κρεβατιού σας

Είναι πολύ φυσικό για πολλούς να ιδρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά με τον καιρό αυτό αφήνει το στρώμα με μια άσχημη μυρωδιά και επίσης σκονίζονται και γεμίζουν ακάρεα, τα οποία προκαλούν αλλεργίες και άσθμα.



Όμως δεν χρειάζεται να αγχώνεστε αφού το εν λόγω καθάρισμα είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζατε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια και ηλεκτρική σκούπα.

Μια φορά στο τόσο αρκεί για να κρατήσετε το στρώμα σας καθαρό.



Με μαγειρική σόδα

Αν θέλετε να καθαρίζετε πιο βαθιά το στρώμα, τότε χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε στο στρώμα μαγειρική σόδα και τρίψτε τη σε αυτό με μια χοντρή βούρτσα. Αφήστε την για 10 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τις μυρωδιές και στη συνέχεια αφαιρέσετε την. Μπορείτε να βάλετε μέσα στην σόδα και λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια για περισσότερο άρωμα.

Όταν τελειώσετε με το τρίψιμο, σκουπίστε το στρώμα με την ηλεκτρική για να μην μείνουν υπολείμματα.

Mε ηλεκτρική σκούπα

Το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε σε εβδομαδιαία βάση. Ξεκινάτε από το πάνω μέρος του στρώματος και συνεχίζετε στα πλαϊνά και στις γωνίες κατεβαίνοντας σταδιακά προς τα κάτω. Μπορείτε μία στο τόσο να γυρίζετε το στρώμα από την ανάποδη και να επαναλαμβάνετε. Χρησιμοποιείστε το ειδικό (μικρότερο) εξάρτημα που ενδεχομένως έχει η ηλεκτρική σας σκούπα.



Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.