Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μας είναι η παντοδυναμία της ΝΔ»

June 12, 2023


Αναφορικά με το debate των πολιτικών αρχηγών, το οποίο έρχεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 21:00 στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Να αφήσουμε τα ψευτοδιλήμματα και να πει ο καθένας πώς οραματίζεται την Ελλάδα».Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο MEGA στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για όλους και για όλα ενόψει των δεύτερων εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.Ο Νίκος Ανδρουλάκης αρχι…


Αναφορικά με το debate των πολιτικών αρχηγών, το οποίο έρχεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 21:00 στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Να αφήσουμε τα ψευτοδιλήμματα και να πει ο καθένας πώς οραματίζεται την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο MEGA στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για όλους και για όλα ενόψει των δεύτερων εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αρχικά τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου 2023 αποτελεί προϊόν φόβου για τα χειρότερα, και όχι προϊόν καλής διακυβέρνησης την περασμένη τετραετία.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μάθει να πολιτεύεται με φόβους. Την πρώτη Κυριακή επικράτησε ο φόβος για τα χειρότερα και αυτό για μένα είναι ο λόγος του αποτελέσματος των εκλογών και όχι ότι η ΝΔ αυτά τα τέσσερα χρόνια τα πήγε καλά».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ ώστε να υπάρχει ελπίδα και μία πραγματικά αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, πως κατά τη διάρκεια της θητείας της Νέας Δημοκρατίας η οικονομία, η υγεία και το κοινωνικό κράτος παρουσίασαν προβλήματα.

«Όταν λέει ένας πρωθυπουργός «να πάτε να ψηφίσετε για να μη σας χαλάσω τις διακοπές του Αυγούστου», αυτό φτάνει τα όρια της γραφικότητας», σχολίασε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε κάθε σενάριο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας και πυρά κατά του κόμματος: «Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει ανάχωμα στην παντοδυναμία ενός συστήματος εξουσίας που απέδειξε αυτά τα τέσσερα χρόνια ότι είναι ικανό για τα πάντα, αρκεί να έχει την καρέκλα και την εξουσία. Έχουμε άλλες αρχές και αξίας, είμαστε μία παράταξη που θα πρωταγωνιστήσει ως αντίπαλος της συντήρησης στη χώρα».

«Δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας βουλευτής που να μιλά για τουρκική μειονότητα» είπε σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες για τη Ροδόπη και την εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στις υποψηφιότητες βουλευτών στις ελληνικές εκλογές.

«Έχω ενοχληθεί πολύ με αυτή την ιστορία. Μητσοτάκης και Τσίπρας οφείλουν να δώσουνε εξηγήσεις. Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο και είναι ευαίσθητο εθνικό θέμα, οφείλουν μέσα στη μέρα να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς», είπε.

«Δεν πρέπει να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι εκείνη που έχει καθορίσει την ειρήνη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή για πάρα πολλά χρόνια. Όποιος της αμφισβητεί λειτουργεί σε βάρος της πατρίδας μας».

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δεν ψήφισε τον νόμο για εκλογή του μουφτή, καλώντας ταυτόχρονα και την Ντόρα Μπακογιάννη να ανακαλέσει όσα δήλωσε κατά την επίσκεψή της στη Θράκη.

«Δεν περίμενα από την κα. Μπακογιάννη, με την εμπειρία που έχει, να πάει στη Θράκη και να μιλήσει ως πολιτευτής της δεξιάς του ’60. Ο λόγος που άκουσα εγώ στο βίντεο που έχει αναρτηθεί είναι προσβλητικός για το σύνολο του ελληνικού λαού και η κα Μπακογιάννη πρέπει να ανασκευάσει».

«Νιώθω άβολα με τον τρόπο που έχει ανοίξει αυτή η ιστορία, γιατί δείχνει το επίπεδο της σημερινής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σχολίασε και τόνισε πως είναι αναγκαία η στήριξη της μειονότητας στη Θράκη με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία, αλλά χωρίς να υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις.

Τα σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ

«Η ΝΔ έχει φτιάξει ένα μηχανισμό προπαγάνδας, ο οποίος είναι πρωτοφανής. Ονομάτισε «φοροκαταιγίδα» μία φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, η οποία έχει μία κλιμακωτή φορολόγηση σε όλα», είπε.

Επιπλέον, δήλωσε πως το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δίνει έμφαση στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά όσο διαρκεί η κρίση. Δεσμεύτηκε, δε, πως «κανένα παιδί δεν θα μπορεί να μείνει εκτός παιδικού σταθμού και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης, ώστε η Ελληνίδα μάνα να μην έχει το άγχος εάν θα βρει μία θέση σε τέτοια δομή».

«Όραμά μου είναι να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος», τόνισε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τις απαντήσεις του από τον ελληνικό λαό»

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάσε και το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου εκτιμώντας πως η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην ετυμηγορία του λαού.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τις απαντήσεις του από τον ελληνικό λαό. Δεν έχει συμβεί από τα χρόνια της μεταπολίτευσης ένα κόμμα στην αντιπολίτευση να κατακρημνίζεται με αυτόν τον τρόπο. Αυτή τη στιγμή αντίπαλός μας είναι η παντοδυναμία της ΝΔ. Ζητώ από κάθε δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο να εμπιστευτεί την παράταξή μας σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε», σχολίασε.

Αναφορικά με το debate των πολιτικών αρχηγών, το οποίο έρχεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 21:00 στην ΕΡΤ δήλωσε: «Να αφήσουμε τα ψευτοδιλήμματα και να πει ο καθένας πώς οραματίζεται την Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.