Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: Καλούμε τον κόσμο της εργασίας να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς

June 11, 2023


Εκλογές 2023: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ομιλία σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων. Κάλεσμα στον κόσμο της εργασίας «να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και σε κάθε περίπτωση την επόμενη ημέρα να είμαστε παρούσες και παρόντες στο μεγάλο αγώνα για…


Εκλογές 2023: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ομιλία σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων. 

Κάλεσμα στον κόσμο της εργασίας «να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και σε κάθε περίπτωση την επόμενη ημέρα να είμαστε παρούσες και παρόντες στο μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων απέναντι σε μια νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, σε μια επίθεση στα δικαιώματα, στην κοινωνία», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Δήλωσε σίγουρος πως από τη μάχη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει δυνατότερος και ότι ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος θα συνειδητοποιήσει το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου. Όπως εξήγησε, το μεγάλο διακύβευμα είναι αν η χώρα την επόμενη ημέρα θα έχει μια κυβέρνηση και ένα πρόγραμμα που θα δώσει ανάσα στην κοινωνία ή θα έχει μια κυβέρνηση και ένα πρόγραμμα που θα λεηλατήσει την εργασία, την υγεία, την παιδεία. «Θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να κερδίσουμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού σε μια δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους» υπογράμμισε, καταχειροκροτούμενος.

Επίσης, εξέφρασε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σταθερή προσήλωση στα προβλήματα, τις αγωνίες, τις αναζητήσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας. «Οι άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο με τον μόχθο τους είναι οι κοινωνική και πολιτική ραχοκοκαλιά του κόμματός μας» τόνισε.

Ειδικότερα, ζήτησε την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. «Σήμερα, με την ένταση του προβλήματος της ακρίβειας, χρειαζόμαστε την άμεση λήψη μέτρων για τη θωράκιση του εισοδήματος των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα εργατικά δικαιώματα μπροστά. Για υψηλότερους μισθούς και σταθερές σχέσεις εργασίας. Για δουλειά με δικαιώματα. Για δικαίωμα στη δουλειά. Για μια ζωή που αξίζει. Για μια δίκαιη κοινωνία» ανέφερε.

Ειδική αναφορά έκανε στα εργατικά ατυχήματα. «Ηχεί ακόμα στα αυτιά μας το συγκλονιστικό μήνυμα της χήρας του εργάτη που έχασε τη ζωή του στο Πέραμα, ότι δεν μπορούμε πια να παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές. Έλεος, φτάνει, μας είπε η συγκλονιστική αυτή η γυναίκα. Λοιπόν αυτό λέμε και εμείς. Φτάνει με την υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής. Φτάνει. Στις 25/6 πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να υπερασπιστούμε τη ζωή, στις 25/6 πρέπει να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους να την υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Αξιοπρέπεια, ασφάλεια, ζωή» υπογράμμισε.

Το απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιεί εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματός του για την υγεία, στην οποία θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Η εκδήλωση με τίτλο «Το νέο ΕΣΥ», πραγματοποιείται στις 19:30.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.