Εκλογές 2023: Κόντρα ΝΔ με ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία – Νέα διαφωνία Κωνσταντινόπουλου-Γεωργιάδη

May 31, 2023


Εκλογές 2023: Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αυξήσεις στη φορολογία – Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Οδυσσέα ΚωνσταντινόπουλοΑντιδράσεις έχουν προκαλέσει όσα δήλωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου και Παναγιώτης Δουδωνής περί αυξήσεως της φορολογίας.Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσ…


Εκλογές 2023: Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αυξήσεις στη φορολογία – Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει όσα δήλωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου και Παναγιώτης Δουδωνής περί αυξήσεως της φορολογίας.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μέσα από ανάρτηση του στο twitter.

O κ. Κωνσταντινόπουλος κάνει αναφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» από τον Ιανουάριο του 2023, επικαλούμενος φορολογικές συστάσεις του ΟΟΣΑ. Στο δημοσίευμα που αφορά στην έκθεση του οργανισμού, αναγράφεται «στα μερίσματα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ελλάδα έχουν τον ίδιο συντελεστή (5%), ενώ πολλές χώρες όπως για παράδειγμα η Γαλλία, η Σλοβακία και η Κύπρος δεν επιβάλλουν φόρο κατά τη διανομή. Από την άλλη πλευρά η Ισπανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία φορολογούν τα μερίσματα με συντελεστή 15%, ενώ Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο και Ιταλία με συντελεστές που κυμαίνονται μεταξύ 25%-30%».

Αναφέροντας το όνομα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σχολιάζει στο Twitter: «Σας αφήνω εδώ το δημοσίευμα για την φορολογία στην Ευρώπη, σε συνέχεια της συζήτησης μας»

Κάτω από την ανάρτηση του κ. Κωνσταντινόπουλου, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε αυτή την ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, απάντηση έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας τα στοιχεία. Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι αυτός είναι φόρος στο μέρισμα, δηλαδή στη διανομή των κερδών, και όχι φόρος επί των κερδών.

Χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης γράφει: «Α) αυτός είναι φόρος στο μέρισμα δηλ στην διανομή των κερδών, δεν είναι ο φόρος επί των κερδών, β) αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε τον ίδιο ή και μεγαλύτερο συντελεστή από γειτονικές και άρα ανταγωνιστικές σε μας Οικονομίες; Και πώς θα ισοφαρίσετε το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που θα δημιουργούσε η αύξηση του πχ στο 15% και που θα οδηγούσε πολλούς να επιλέγουν ως έδρα τους τις άλλες χώρες;».

Οι δηλώσεις Χρονοπούλου-Δουδώνη που άναψαν «φωτιές» για τη φορολογία

Επιχειρώντας να διευκρινίσει χθεσινή δήλωσή της κατά την οποία είπε ότι «θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη», η Ελένη Χρονοπούλου σε συνέντευξή της το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έκανε λόγο για λεκτικό λάθος. «Λανθασμένα λέω ότι θα αυξήσουμε τους φόρους που πλήττουν τη μεσαία τάξη. Αντί να πω δεν θα αυξήσουμε ή θα μειώσουμε. Είναι λάθος λεκτικό» ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.