Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κάλπη στις 25 Ιουνίου θα είναι άδεια – Η Ελλάδα θα παραμείνει μπλε

May 30, 2023


Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές από το Περιστέρι. Τι είπε για την εκλογή του Ερντογάν και τα διλήμματα της νέας κάλπης.Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε επί της ουσίας αμέσως μόλις θυροκολλήθηκε το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, σχεδόν 24 ώρες μετά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών που προέκυψαν από τις Εκλογές 2023 στις 21 Μα…


Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές από το Περιστέρι. Τι είπε για την εκλογή του Ερντογάν και τα διλήμματα της νέας κάλπης.

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε επί της ουσίας αμέσως μόλις θυροκολλήθηκε το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, σχεδόν 24 ώρες μετά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών που προέκυψαν από τις Εκλογές 2023 στις 21 Μαΐου. Οι δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου και ήδη οι πολιτικοί αρχηγοί ξεκινούν εκ νέου τον «αγώνα» τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι το απόγευμα της Δευτέρας (29/5) στο Περιστέρι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού συνομίλησε με πολίτες, πραγματοποιεί ομιλία ενόψει και της δεύτερης κάλπης. Εκεί όπου διεκδικεί την αυτοδυναμία, συντηρώντας ή και αυξάνοντας το υψηλό ποσοστό (40%+) που συγκέντρωσε στις πρώτες εκλογές.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη να προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες και στις 25 Ιουνίου, υπογραμμίζοντας πως επιβράβευσαν στις πρώτες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία για τη στήριξη της κοινωνίας.

«Δεν είμαι πρωθυπουργός, αν με θέλετε πρωθυπουργό πρέπει να με ψηφίσετε όχι να πάμε στην παραλία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. «Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που έλεγαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα ήταν πίσω στη νεολαία;», αναρωτήθηκε και τόνισε πως «ήμασταν πρώτοι στους 17-30 γιατί μιλήσαμε για τα πραγματικά προβλήματα. Δεν βλέπουμε τη νεολαία σαν καύσιμη ύλη για τον προεκλογικό λόγο. Μόνο η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή και προοδευτική παράταξη».

«Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία στην πανδημία, στηρίξαμε τα νοικοκυριά. Δεν είμαι πρωθυπουργός, αν με θέλετε πρωθυπουργό πρέπει να με ψηφίσετε, όχι να πάμε παραλία», είπε μεταξύ άλλων στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να ψηφίσουν ξανά οι πολίτες έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία να αυξήσει τα ποσοστά της. «Θα γυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα, όπως το έκανα», επεσήμανε.

«Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα τσακίσουμε την κοινωνία με τον νόμο Κατρούγκαλου. Σε ορίζοντα 4ετίας θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος», σχολίασε υπογραμμίζοντας πως με μια σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει η επενδυτική βαθμίδα ενώ δεσμεύτηκε εκ νέου για 950 ευρώ κατώτατο μισθό και μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ μέσα στην τετραετία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για την αναδιάταξη της Υγείας, αλλά και για το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ, συζητώντας για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα συγχαρεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του στις εκλογές της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως θα του ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. «Η ενίσχυση της Άμυνας της χώρας θα συνεχιστεί, ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί», υπογράμμισε.

«Πρέπει να τελειώσουμε την δουλειά που αρχίσαμε, να πάμε να ψηφίσουμε, η Ελλάδα έγινε μπλε και θα παραμείνει μπλε», αφήνοντας αιχμές και για την περιφέρεια της Ροδόπης, τη μοναδική που κέρδισε στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. «Και αυτή τη γειτονιά της Ελλάδας που έγινε ροζ, ξέρουμε γιατί έγινε, δεν έχουμε αυταπάτες, και αυτή θα την κάνουμε μπλε», τόνισε.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.