«Με τον Γιώργο Νταλάρα δεν είχαμε κάποια σχέση» – Ο Γιώργος Ζαμπέτας αποκαλύπτει για τον θείο του

May 28, 2022


Στην κάμερα της εκπομπής Κυψέλη, το μεσημέρι της Παρασκευής 27/5, μετά τον Βασίλη Μίχα και την απίστευτη ιστορία του, είδαμε τον Γιώργο Ζαμπέτα, εγγονό του γνωστού τραγουδιστή του οποίου διατηρεί το ό…


Στην κάμερα της εκπομπής Κυψέλη, το μεσημέρι της Παρασκευής 27/5, μετά τον Βασίλη Μίχα και την απίστευτη ιστορία του, είδαμε τον Γιώργο Ζαμπέτα, εγγονό του γνωστού τραγουδιστή του οποίου διατηρεί το όνομα του, ο οποίος μίλησε για την σχέση του με την μουσική, αλλά και με τον παππού του και τον θείο του, Γιώργο Νταλάρα.

Ο ίδιος ανέφερε πως το οικογενειακό του δέντρο συμπεριλαμβάνει πολλούς τραγουδιστές που έγραψαν ιστορία στην ελληνική μουσική, όμως, εκείνος ασχολήθηκε με την μουσική μόλις 10 χρόνια πριν. Βασικός του στόχος ήταν να αναδείξει τη μουσική που δεν πρόλαβε να παρουσιάσει ο παππούς του. Όσον αφορά τον Γιώργο Νταλάρα εξήγησε πως για πολύ μεγάλο διάστημα της ζωή του δεν είχαν επαφές.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Ζαμπέτα

«Προέρχομαι από δύο μουσικές οικογένειες, ο πατέρας μου είναι ο Μιχάλης Ζαμπέτας και η μητέρα μου η Ελένη Νταλάρα, τραγουδίστρια και ο πατέρας μου, μουσικός. Οι παππούδες μου, ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Λουκάς Νταλάρας. Οπότε δεν μπορούσα κι εγώ να ξεφύγω από τη μουσική παράδοση», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Πριν από δέκα χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με το τραγούδι, είπα να αξιοποιήσω κάποια αρχεία που άφησε ο πατέρας μου, από ακυκλοφόρητη μουσική του Γιώργο Ζαμπέτα και να τα κάνουμε ένα δίσκο με τους φίλους μουσικούς και να ακούσει ο κόσμος κάτι που ο Γιώργος δεν πρόλαβε να βγάλει».

Στη συνέχεια εξήγησε: «Με τον Γιώργο Νταλάρα, παρότι είναι θείος μου, δεν είχαμε κάποια σχέση μέχρι που έφτασα 26 χρονών, πριν από δέκα χρόνια, δηλαδή, όταν πήγα και τον βρήκα στο καμαρίνι του. Συστηθήκαμε και του έδωσα την δουλειά μου, να δει μέσα από ένα δείγμα τι κάνω και το αφήσαμε ανοιχτό. Μετά με κάλεσε γιατί του άρεσε η δουλειά και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε»

«Ήμουν πολύ νέος όταν έφυγε ο Γιώργος Ζαμπέτας, ωστόσο τα Σαββατοκύριακα πήγαινα στο σπίτι του, στα τελευταία του ήταν στεναχωρημένος γιατί δεν αναγνωρίστηκε το έργο του όσο θα έπρεπε. Δεν ήταν πολύ κοντά μου ως παππούς, ήταν όμως ένας φυσιολογικός παππούς, αυτό μου άρεσε», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.