Εκλογές 2023: Η νέα στρατηγική Τσίπρα και τα «απόνερα» μιας -μη- συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής

May 26, 2023


Η επιλογή να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια απολύτως συνειδητή επιλογή από την πλευρά της καθοδηγητικής ομάδας.Στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει σήμερα με διευρυμένη σύνθεση, στις 17.30, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση που δεν έγινε την Πέμπτη, στην Κεντρική Επιτροπή, γεγονός που προκάλεσε αρκετ…


Η επιλογή να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια απολύτως συνειδητή επιλογή από την πλευρά της καθοδηγητικής ομάδας.

Στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει σήμερα με διευρυμένη σύνθεση, στις 17.30, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση που δεν έγινε την Πέμπτη, στην Κεντρική Επιτροπή, γεγονός που προκάλεσε αρκετές γκρίνιες.

Η επιλογή να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια απολύτως συνειδητή επιλογή από την πλευρά της καθοδηγητικής ομάδας, υπό τον φόβο να ξεκινήσει ένας νέος γύρος εσωστρέφειας, ο οποίος θα μονοπωλούσε την επικαιρότητα. Έτσι, το μήνυμα συσπείρωσης του αρχηγού δεν θα είχε και πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η απόφαση αυτή, πάντως, δεν ικανοποίησε μεγάλο τμήμα του κομματικού μηχανισμού και κυρίως τα στελέχη της «ομπρέλας» που ήθελαν να υπάρξει συζήτηση στο ανώτατο όργανο. Κυρίως για την πορεία προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και όχι τόσο για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

«Για να μην υπάρχει καμία αίσθηση αντιπαράθεσης, συμφωνώ με το πνεύμα της εισήγησης του προέδρου. Δεν πρέπει να αναλωθούμε στις αιτίες της ήττας αλλά πρέπει να συζητήσουμε συλλογικά και γόνιμα για να δημιουργήσουμε συνθήκες νίκης. Και αυτό δεν γίνεται με σιωπητήρια», σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Βούτσης.

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούσε με αυτή την παρέμβαση όλη την εσωκομματική μειοψηφία. Η πρόταση του μειοψήφησε και έτσι η συζήτηση αναβλήθηκε για μετά τις επικείμενες εκλογές.

Το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, εκεί όπου αναμένεται να εξειδικευτούν οι κατευθυντήριες γραμμές που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στην Κεντρική Επιτροπή.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει αλλαγές όχι μόνο στη γραμμή, αλλά και στα πρόσωπα που θα την εφαρμόσουν. Φαίνεται ότι τα πρόσωπα που θα έχουν καθοριστικό ρόλο τον επόμενο μήνα θα είναι από τη «νέα φρουρά», δηλαδή η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νάσος Ηλιόπουλος, με τη βοήθεια ορισμένων πιο έμπειρων, όπως είναι η Όλγα Γεροβασίλη και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.