Ελένη Λουρή: Ποια είναι η νέα υπηρεσιακή υπουργός Ανάπτυξης

May 26, 2023


Η Ελένη Λουρή τοποθετήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης της υπηρεσιακής κυβέρνησης ΣαρμάΣτο υπουργείο Ανάπτυξης της υπηρεσιακής κυβέρνησης Σαρμά τοποθετήθηκε η πρώην υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Λουρή.Η Ελένη Λουρή – Δενδρινού ανέλαβε υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδας στις 14 Ιουνίου 2008 μετά τη λήξη της θητείας του Διοικητή Ν. …


Η Ελένη Λουρή τοποθετήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης της υπηρεσιακής κυβέρνησης Σαρμά

Στο υπουργείο Ανάπτυξης της υπηρεσιακής κυβέρνησης Σαρμά τοποθετήθηκε η πρώην υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Λουρή.

Η Ελένη Λουρή – Δενδρινού ανέλαβε υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδας στις 14 Ιουνίου 2008 μετά τη λήξη της θητείας του Διοικητή Ν. Γκαργκάνα και του Υποδιοικητή Ν. Παλαιοκρασσά.

Η Ελένη Λουρή ξεκίνησε τις σπουδές της το 1972, στο Οικονομικό Τμήμα της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) ενώ το 1977 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Οικονομικά από το London School of Economics & Political Science. Το 1986 έλαβε το διδακτωρικό της στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Από το 1989 έως το 1992 ήταν λέκτορας στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 1992 έως το 1996 έγινε επίκουρη καθηγήτρια και από το 1996 έως το 2001 αναπληρώτρια καθηγήτρια. Από το 2001 έως και σήμερα είναι καθηγήτρια του τμήματος. Το 2004 ανέλαβε οικονομική σύμβουλος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενώ παραιτήθηκε από τη θέση της το 2008 προκειμένου να αναλάβει την θέση ως Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα της υπηρεσιακής υπουργού Ανάπτυξης περιλαμβάνονται οι άμεσες ξένες επενδύσεις και πολυεθνικές επιχειρήσεις, η οργάνωση αγορών, η επιβίωση και ανάπτυξη ξένων επιχειρήσεων, οι συγχωνεύσεις και εξαγορές. Πρόκειται για τομείς που θα κληθεί να ασχοληθεί και στα νέα της καθήκοντα. Παράλληλα η κ. Λουρή – Δενδρινού έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και World Bank.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.