Δίκη Λιγνάδη: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του 4ου καταγγέλοντα – Το νέο αίτημα του Αλέξη Κούγια

May 25, 2022


Το πρωί της Τρίτης 24/5, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον τρίτο μηνυτή να απουσιάζει για άλλη μία φορά από το δικαστήριο. Παρόλα αυτά, ο τέταρτος καταγγέλων ολοκλήρωσε πρ…


Το πρωί της Τρίτης 24/5, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον τρίτο μηνυτή να απουσιάζει για άλλη μία φορά από το δικαστήριο. Παρόλα αυτά, ο τέταρτος καταγγέλων ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα την κατάθεσή του.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του 4ου καταγγέλοντα και ο Αλέξης Κούγιας έκανε νέο αίτημα

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου προχώρησε σε πολλαπλές ερωτήσεις σχετικά με την αιτία που ο ίδιος κατέφυγε στην Δικαιοσύνη ύστερα από τόσο καιρό, προσπαθώντας ταυτόχρονα να εκμαιεύσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις συνθήκες που ο ίδιος υποστηρίζει ότι διαπράχθηκε ο βιασμός του από τον σκηνοθέτη, το 2015 και τις δύο φορές, στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο.

Έπειτα, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να κληθεί στο δικαστήριο η δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής του Mega, στην οποία μίλησε ο 3ος μηνυτής, όμως, ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το εν λόγω αίτημα, αλλά τα υπόλοιπα άτομα στο δικαστήριο διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους.

Δίκη Λιγνάδη

Ο μάρτυρας που έχει εξαφανιστεί έσπασε τη σιωπή του στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι

Μεγάλα ερωτηματικά προκάλεσε ο εντοπισμός του τρίτου μάρτυρα που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Για αρκετές ημέρες οι Αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Ο ίδιος ωστόσο, θέλησε να σπάσει για πρώτη φορά τη σιωπή του στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, αποκαλύπτοντας το λόγο που δεν θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο και έχει εξαφανιστεί.

«Επέλεξα να σπάσω τη σιωπή μου και να καταγγείλω όσα κακοποιητικά βίωσα από τον συγκεκριμένο κύριο, με μοναδικό σκοπό να ελαφρύνω την ψυχή μου και παράλληλα να ενισχύσω τις μαρτυρίες των άλλων δυο μηνυτών καθώς και να δώσω δύναμη σε τυχόν άλλα θύματα να βρουν το θάρρος να καταγγείλουν όσα κακοποιητικά βίωσαν από τον «ευυπόληπτο» κύριο Λιγνάδη.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία να καταγγείλω τις μέρες και τα έργα του κυρίου Λιγνάδη, ήξερα ότι θα δεχτώ έναν πόλεμο λασπολογίας και αμφισβήτησης παρόλο που από την πρώτη στιγμή δεν απέκρυψα ότι ήμουν τοξικά εξαρτημένος, ξέροντας ότι αυτό θα καθιστούσε τη μαρτυρία μου αναξιόπιστη.

Ωστόσο, όπως έχω πει και στο παρελθόν, είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και θεωρώ ότι αυτή η περιπέτειά μου με τις ουσίες με καθιστά αναξιόπιστο. Αντιθέτως, εγώ νιώθω πολύ εντάξει με αυτό γιατί κατάφερα να αντικρύσω κατάματα τους δαίμονές μου και να τους κατατροπώσω. Όπως προείπα, από τη στιγμή που αποφάσισα να καταγγείλω τα όσα εγώ βίωσα από τη γνωριμία μου με τον κατηγορούμενο, ήμουν σίγουρος ότι θα δεχτώ έναν άδικο και ανελέητο πόλεμο και ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτό.

Όμως, άλλο η όποια επίθεση στο πρόσωπό μου, η οποία έγινε από την πρώτη στιγμή που κατέθεσα στην ασφάλεια. Μέσα σε 48 ώρες είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία, όπως το τηλέφωνο και η διεύθυνση της κατοικίας μου., με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο όχημά μου, καθώς και μια επίθεση από άγνωστο σε εμένα άτομο, πιθανώς αλλοδαπό που για να είμαι ειλικρινής, δε μπορώ να πω με σιγουριά ότι επρόκειτο για εντεταλμένο άτομο από τη πλευρά του κατηγορούμενου ή για τυχαίο συμβάν.

Σε κάθε περίπτωση ζήτησα από την πρώτη στιγμή από τις δικαστικές αρχές να διασφαλίσουν την ανωνυμία μου. Όχι τόσο για εμένα, όσο για τα δυο ανήλικα τέκνα και τους άρρωστους γονείς μου. Μας διαβεβαίωσαν τόσο εμένα, όσο και τον συνήγορό μου Γιάννη Βλάχο. Ωστόσο, με τρόπο ύποπτο από τις πρώτες κιόλας ημέρες, διέρρεαν στη δημοσιότητα αυτολεξεί μέρη της δικογραφίας με ολέθρια αποτελέσματα για εμένα.

Αναγκάστηκα να αφήσω τη δουλειά μου και να μετακομίσω εκτός Αθηνών και να μπω σε ένα δικαστικό αγώνα καθώς κάθε μήνα έπρεπε να υπογράφω σε ένα αστυνομικό τμήμα το οποίο είχε διαρρεύσει και κάθε φορά με περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις. Δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, με κίνδυνο να διαρρεύσει η ταυτότητά μου. Και οι δημοσιογράφοι εντάξει, κάνουν τη δουλειά τους, προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους.

Οι δικαστικές αρχές όμως, δε σεβάστηκαν την επιθυμία μου για ανωνυμία καθώς όταν χρειάστηκε να με καλέσουν για μια διευκρίνιση, δε δίστασαν να ενοχλήσουν το αστυνομικό τμήμα στο πατρικό μου, στέλνοντας όργανα στο σπίτι μου στους άρρωστους γονείς μου που δεν έχουν ιδέα για το τι συνέβη, με συνέπειες που ούτε θέλω να φανταστώ.

Έρχεται η σειρά μου να καταθέσω και πέρα του ότι νοσώ από κορωνοϊό, αδυνατώ να ανταπεξέλθω και οικονομικά. Ευχαριστώ όσους προσφέρθηκαν να αναλάβουν τα έξοδά μου αλλά είναι δική μου υποχρέωση. Σε κάθε περίπτωση, θα ζητήσω μέσω του συνηγόρου μου να γίνει η κατάθεσή μου κεκλεισμένων των θυρών ή μέσω τηλεδιάσκεψης αν αυτό είναι εφικτό. Και για να προλάβω τον κύριο Κούγια που θα βγει να πει ότι φοβάμαι να αντιμετωπίσω τον ίδιο και τις ερωτήσεις του,

κύριε Κούγια δε μπορείτε να βιάσετε παραπάνω την ψυχή μου με το ομοφοβικά σας σχόλια και τα ρατσιστικά σας λογίδρια. Αυτό που δε θα επιτρέψω είναι να πληγώσετε τους δικούς μου ανθρώπους στο βωμό της δημοσιότητας και τον εντυπώσεων, Και ακούστε και κάτι από κάποιον αγράμματο και αμόρφωτο όπως με αποκαλείτε. Ο κάθε άνθρωπος αυτοπροσδιορίζεται από το πως ο ίδιος αισθάνεται χαρούμενος. Αυτό τουλάχιστον σαν άνθρωπος με τόσες σπουδές θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Ελπίζω να ακούσει κάποιος την έκκλησή μου και να πράξει τα δέοντα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.