Δεύτερες Εκλογές: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

May 23, 2023


Δεύτερες εκλογές: Μετά την επιστροφή των διερευνητικών εντολών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη.Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης, επέστρεψαν τη διερευνητική εντολή – όπως αναμενόταν – στα χέρια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και η χώρα οδεύει ολοταχώς σε δεύτερες εκλογές. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ό…


Δεύτερες εκλογές: Μετά την επιστροφή των διερευνητικών εντολών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης, επέστρεψαν τη διερευνητική εντολή – όπως αναμενόταν – στα χέρια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και η χώρα οδεύει ολοταχώς σε δεύτερες εκλογές. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που εξασφάλισαν είσοδο στη Βουλή μετά τις εκλογές.

Όταν ολοκληρωθεί και αυτή η τυπική σύσκεψη, από την οποία προφανώς και δεν θα προκύψει νέα κυβέρνηση, η κ. Σακελλαροπούλου θα ακολουθήσει τα επόμενα βήματα. Αυτά είναι η ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης, η σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής και η άμεση διάλυσή της έτσι ώστε να προκηρυχθούν οι δεύτερες εκλογές.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο 24 Μαΐου στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος».

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.