Πλεύση Ελευθερίας: Πού συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό – «Θα μπούμε Βουλή», λέει η Κωνσταντοπούλου

May 23, 2023


Πλεύση Ελευθερίας: Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου άγγιξε την είσοδο στη Βουλή συγκεντρώνοντας 2,89% στις Εκλογές 2023.Σημαντική άνοδο κατέγραψε η Πλεύση Ελευθερίας στις Εκλογές 2023, σε σχέση με το 2019. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάφερε να πείσει 170.047 ψηφοφόρους, που έδωσαν στο κόμμα της ποσοστό 2,89% και την έφεραν στην… αυλή της Βουλής. Η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», μάλιστα, ε…


Πλεύση Ελευθερίας: Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου άγγιξε την είσοδο στη Βουλή συγκεντρώνοντας 2,89% στις Εκλογές 2023.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η Πλεύση Ελευθερίας στις Εκλογές 2023, σε σχέση με το 2019. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάφερε να πείσει 170.047 ψηφοφόρους, που έδωσαν στο κόμμα της ποσοστό 2,89% και την έφεραν στην… αυλή της Βουλής. Η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι στις δεύτερες εκλογές θα καταφέρει να επιτύχει το 3% που θα την επαναφέρει στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, η Πλεύση Ελευθερίας ξεπέρασε το 3% σε αρκετές περιφέρειες. Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα είχε το υψηλότερο ποσοστό συγκεντρώνοντας 5,07%. Ακολούθησε το ποσοστό του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης το οποίο ανέρχεται στο 4,52% και αυτό της Β’ Πειραιώς που ήταν 4,28%. Το χαμηλότερο ποσοστό ήταν το 1,11% που πήρε η Πλεύση Ελευθερίας στη Ροδόπη.

Τα ποσοστά που πήρε η Πλεύση Ελευθερίας ανά περιφέρεια

Αισιόδοξη η Ζωή Κωνταντοπούλου για είσοδο στη Βουλή

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», η Ζωή Κωνταντοπούλου εμφανίστηκε ικανοποιημένη για τα αποτελέσματα που είχε η Πλεύση Ελευθερίας. «Ο κόσμος με πολύ συγκινητικό τρόπο έρχεται και πιστεύει σε εμάς. Υπάρχουν μηνύματα προσδοκίας και πείσματος. Στενοχωρήθηκαν που δεν φτάσαμε στο 3%, αλλά την αμέσως επόμενη στιγμή πιστεύουν πως στην επόμενη θα τα καταφέρουν», είπε μεταξύ άλλων.

«Το να βρεθεί η Ζωή στη Βουλή ξανά, θα σημάνει μια διαφορετική Βουλή. Το ξέρουν όλοι αυτό. Και οι αντίπαλοί μας. Ξέρουν ότι θα υπάρχει και γυναικεία παρουσία. Δεν είναι κατάσταση αυτή να μην υπάρχει γυναίκα αρχηγός κόμματος. Αν είμαστε στην επόμενη Βουλή, θα είναι μια άλλη Βουλή», επεσήμανε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.