Εριέττα Κούρκουλου: «Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι δεν ήθελα γενικά ένα παιδί»

May 23, 2022


Στην δημοσιογράφο Αννούσα Μελά παραχώρησε συνέντευξη η Εριέττα Κούρκουλου για το περιοδικό «InStyle» καθώς δεν δίστασε να “ανοίξει” την καρδιά της και να μιλήσει για την προσωπική της ζωή αλλά και για…


Στην δημοσιογράφο Αννούσα Μελά παραχώρησε συνέντευξη η Εριέττα Κούρκουλου για το περιοδικό «InStyle» καθώς δεν δίστασε να “ανοίξει” την καρδιά της και να μιλήσει για την προσωπική της ζωή αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προκειμένου να αποκτήσει το παιδάκι της, καρπό του έρωτά της με τον Βύρων Βασιλειάδη. (δείτε εδώ την συγκινητική ανάρτηση που έκανε για το δυο μηνών παιδάκι της)

Οι δηλώσεις της Εριέττας Κούρκουλου

Για πολλούς το οικογενειακό background θα σήμαινε εύκολη πρόσβαση σε όλα. Η εγκυμοσύνη δεν ήταν μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Μιλώντας ανοιχτά γι’ αυτό ήταν ένας τρόπος να το αντιμετωπίσετε;

Η εύκολη πρόσβαση σε όλα δεν υπάρχει για κανέναν. Η ζωή επιφυλάσσει για όλους μας δυσκολίες, για άλλους μεγαλύτερες και για άλλους μικρότερες. Όσον αφορά την εγκυμοσύνη, μοιράστηκα τη δυσκολία μας – όπως έχω επιλέξει να μοιράζομαι κι άλλες αλήθειες μου -, γιατί μοιραζόμενοι τις αλήθειες μας αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι.

Υπάρχουν χιλιάδες προφίλ που προωθούν μια ακατόρθωτη τελειότητα και νομίζω ότι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι ένα τσαλάκωμα που αντικατοπτρίζει περισσότερο την πραγματικότητα.

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρων Βσιλειάδης

Πως αντιμετωπίσατε με τον σύζυγό σας την πίεση της καθημερινής προσπάθειας μέχρι την εγκυμοσύνη: Ο έρωτας και το οικογενειακό πλαίσιο συνυπάρχουν;

O έρωτας για μένα ήταν πάντα προϋπόθεση για τη δημιουργία οικογένειας. Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι δεν ήθελα γενικά ένα παιδί, ήθελα το παιδί του Βύρωνα. Την πίεση της προσπάθειας την αντιμετωπίσαμε όπως κάθε πίεση που συναντάμε, με αγάπη.

Ποτέ δεν έλειψε ο ρομαντισμός από τη διαδικασίας αυτή, ίσα-ίσα, αισθάνομαι ότι δυνάμωσε τη σχέση μας και, στη δική μου περίπτωση, με έκανε να ερωτευτώ ακόμα περισσότερο τον άντρα μου.

Τι άλλαξε μέσα σας από κόρη ως μαμά πλέον;

Είμαι ακόμα ο άνθρωπος που ήμουν και πριν έρθει στον κόσμο ο Νικολάκης μου. Είμαι και κόρη και σύζυγος και μαμά, αλλά πάνω από όλα εξακολουθώ να είμαι η Εριέττα. Δεν έχουν αλλάξει τα όνειρα, ούτε οι στόχοι μου. Συνεχίζω να κάνω πράγματα που με γεμίζουν και να παλεύω για τους σκοπούς που μου αγγίζουν την καρδιά.

Το μόνο που άλλαξε είναι ότι προτεραιότητα πια έχει αυτό το μικρό ανθρωπάκι, και το υπόλοιπο πρόγραμμα, ενώ συνεχίζει να υπάρχει, προσαρμόζεται ανάλογα με τις δικές του ανάγκες.

Ποιο είναι το ξεχωριστό momentum που ως τώρα έχετε μοιραστεί με τον γιο σας;

Νομίζω ότι η πρώτη φορά που τον πήρα αγκαλιά είναι μια στιγμή που δε μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Τώρα που μεγαλώνει, όμως, κάνει καθημερινά κάτι καινούργιο που μου λιώνει την καρδιά. Κάθε μέρα είναι και πιο επικοινωνιακός και τελευταία, που έχει αρχίσει να χαμογελάει με τις βλακείες που του λέω, τα συναισθήματα που γεννιούνται είναι πρωτόγνωρα.

«Πέρασα τις πρώτες 8 ώρες αφού έσπασαν τα νερά…»

Την πιο όμορφη περίοδο της ζωής της φαίνεται πως περνάει η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία εδώ και ένα μήνα περίπου κρατάει στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδάκι, που απέκτησε με τον Βύρωνα Βασιλειάδη. Το ζευγάρι πλέον έχει μπει για τα καλά σε μία νέα καθημερινότητα για την οποία πριν λίγες μέρες μίλησε μέσα από ένα Q&A στο Instagram.

Η εξομολόγηση της Εριέττας Κούρκουλου για την γέννα

Σήμερα Παρασκευή 15/4 προχώρησε σε μία νέα εξομολόγηση για τη γέννα της μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στις νέες μανούλες.

«Στην Ελλάδα, ελάχιστοι άνθρωποι δίνουν βάση στην εμπειρία της γέννας. Εγώ, από την αρχή της εγκυμοσύνης μου, άρχισα να ψάχνομαι. Θεωρούσα πάντα, ότι από την στιγμή που προετοιμαζόμαστε για τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα της ζωής μας, όπως ο γάμος ή η βάπτιση, ήταν τρελό να μην προετοιμαζόμαστε για την ημέρα που θα μας αλλάξει την ζωή για πάντα. Η κάθε γυναίκα φαντάζεται αλλιώς την γέννα της, οπότε δεν θα σταθώ σε αυτό. Θα σταθώ όμως στο σημαντικότερο κομμάτι αυτής μου της διαδρομής, που είναι κοινό για όλες μας… την ενημέρωση.

Από όλα αυτά που μου προσέφερε η Κατερίνα, το βασικότερο ήταν αυτό. Μπήκα στο μαιευτήριο, πλήρως ενημερωμένη για τα δικαιώματα και τις επιλογές που είχα. Μέσα σε αυτές, ήταν το να μην με κόψουν χωρίς να υπάρχει λόγος, να μην μου χορηγήσουν επισκληρίδειο χωρίς να το ζητήσω, να μην με αναγκάσουν να γεννήσω ξαπλωμένη και να μην πάρουν το παιδί μου από κοντά μου μετά την γέννα, εκτός αν υπήρχε ένδειξη προβλήματος.

Τελικά, όπως ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, η γέννα μου δεν ήταν όπως ακριβώς την είχα σχεδιάσει… ήταν όμως ό,τι πιο τέλειο έχω βιώσει. Πέρασα τις πρώτες 8 ώρες αφού έσπασαν τα νερά στο σπίτι μας με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, έκανα περιπατητική επισκληρίδειο φτάνοντας στο νοσοκομείο για να μπορώ να κινούμαι κατά την διάρκεια του τοκετού μου, δεν γέννησα ξαπλωμένη (κάτι εντελώς αφύσικο για κάθε γυναίκα), δεν με έκοψαν ποτέ, δεν χρειάστηκα ράμματα και δεν πήραν το παιδί μου στιγμή από κοντά μου.

Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι όλες οι μελλοντικές μανούλες, όπως και να φαντάζονται τον τοκετό τους, ακόμα και με καισαρική, θα πρέπει να ενημερώνονται για τα δικαιώματα και τις επιλογές τους! Η ημέρα γέννησης ενός παιδιού, είναι παράλληλα η ημέρα της γέννησης μιας μητέρας και είναι σημαντικό η μητέρα αυτή να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και να έχει τον απόλυτο έλεγχο της γέννας της».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ξέσπασε η Εριέττα Κούρκουλου – «Δεν εξέλαβα ποτέ την εγκυμοσύνη μου ως αδυναμία»

Πασίγνωστη Ελληνίδα που έγινε πρόσφατα μαμά – Η σύντροφος του Καπότση πριν την Κόνι Μεταξά

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.