Εκλογές 2023: Δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν οι Έλληνες της Ρωσίας – Έντονες διαμαρτυρίες

May 21, 2023


Εκλογές 2023: Διαμαρτυρίες από τους Έλληνες στη Ρωσία, γιατί δεν άνοιξε κανένα εκλογικό κέντρο και αναγκάζονται να πάνε στη Λιθουανία.Διαμαρτυρίες είχαμε από τους Έλληνες στη Ρωσία καθώς δεν άνοιξε κανένα εκλογικό κέντρο με τους ψηφοφόρους να αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι τη Λιθουανία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.Όπως μετέφερε ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός, από τη Μόσχα, πιθανό…


Εκλογές 2023: Διαμαρτυρίες από τους Έλληνες στη Ρωσία, γιατί δεν άνοιξε κανένα εκλογικό κέντρο και αναγκάζονται να πάνε στη Λιθουανία.

Διαμαρτυρίες είχαμε από τους Έλληνες στη Ρωσία καθώς δεν άνοιξε κανένα εκλογικό κέντρο με τους ψηφοφόρους να αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι τη Λιθουανία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όπως μετέφερε ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός, από τη Μόσχα, πιθανότατα δεν μπόρεσε κανείς από τους ομογενείς της Ρωσίας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Βίλνιους της Λιθουανίας καθώς πουθενά στη Ρωσία δεν λειτούργησαν εκλογικά τμήματα.

Ο δημοσιογράφος συνεχίζοντας ανέφερε ότι από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στη Ρωσία δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν 40 άτομα ώστε να δημιουργηθεί εκλογικό τμήμα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος, μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί ο επίσημος αριθμός όσων ακολούθησαν την διαδικασία και γράφτηκαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο ίδιος τις τελευταίες ώρες έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες για τεχνικές δυσκολίες στην εγγραφή από τη Ρωσία αλλά και για μία περίεργη αλλαγή της πόλης που προτάθηκε αρχικά ως έδρα του εκλογικού τμήματος.

Είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν το Τάλιν της Εσθονίας ωστόσο την τελευταία στιγμή, ανακοινώθηκε ότι τελικά θα ήταν το Βίλνιους της Λιθουανίας που βρίσκεται περίπου 800χλμ από τη Μόσχα και περίπου 2.000χλμ από τη νότια Ρωσία όπου βρίσκονται οι περισσότεροι ομογενείς.

Μάλιστα όσοι προσπάθησαν να γραφτούν και ορισμένοι από αυτούς το κατάφεραν διάβαζαν το μήνυμα ότι δεν θα ψηφίσουν διότι εκλογικό τμήμα συγκροτείται κάτω από κάποιον αριθμό (40 άτομα) αλλά και λόγω κάποιων άλλων ειδικών λόγων.

Σημειώνεται ότι ούτε στην Ουκρανία κατάφεραν να ψηφίσουν καθώς και οι ομογενείς εκεί κλήθηκαν να σπεύσουν στο Βίλνιους της Λιθουανίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα καθώς είναι πρακτικά αδύνατο υπό συνθήκες πολέμου.

Δείτε το βίντεο του OPEN:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.