Κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Η «πόρτα» Ανδρουλάκη σε Τσίπρα και οι «υπόγειοι δίαυλοι των ηττημένων»

May 17, 2023


Εκλογές 2023: Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί δημιουργίας «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που θα ασχοληθεί με υποθέσεις όπως οι υποκλοπές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη να αντιδρούν.Ο Αλέξης Τσίπρας πυροδότησε σενάρια για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» την επομένη των εκλογών, αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλοι συσχετισμοί για τη δημιουργία κυβέρνησης. Ως ειδικό …


Εκλογές 2023: Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί δημιουργίας «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που θα ασχοληθεί με υποθέσεις όπως οι υποκλοπές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη να αντιδρούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας πυροδότησε σενάρια για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» την επομένη των εκλογών, αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλοι συσχετισμοί για τη δημιουργία κυβέρνησης. Ως ειδικό σκοπό εννοούσε και τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών. Στο σενάριο αυτό αντέδρασαν έντονα τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης στη διακαναλική συνέντευξη ανέφερε: «Αν καταλαβα καλά με ρωτάτε αν δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση μακράς πνοής, διότι αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν οι συσχετισμοί και θα πάμε να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας, όχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού που μέσα βεβαίως σε αυτήν της μακράς πνοής διακυβέρνηση θα εντάξουμε και όλους τους ειδικούς σκοπούς. Μέσα στους γενικούς σκοπούς θα εντάξουμε και τους ειδικούς σκοπούς. Είναι νομίζω προτεραιότητα μας το ζήτημα της κάθαρσης στο θέμα των υποκλοπών. Και βεβαίως και της απόδοσης δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών.

Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ, εμένα αυτή τη στιγμή αυτό που με απασχολεί είναι η νίκη στις εκλογές, γιατί πιστεύω ότι η νίκη ξεκλειδώνει την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας. Από εκεί και πέρα ας δούμε τα αποτελέσματα, θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε, να εκτιμήσουμε. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για τη Δημοκρατία μας και την κοινωνία».

«Πόρτα» από Ανδρουλάκη σε Τσίπρα

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ALPHA ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» με τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν κατηγορηματικά αντίθετος.

«Αυτά που λέει ο κύριος Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη. Δεν αφορούν μια ολιστική ατζέντα για τα θέματα της χώρας. Ουσιαστικά αυτά κάνουν τον Τσίπρα χορηγό του κυρίου Μητσοτάκη. Αν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ήταν παρελθόν με όλα αυτά που έχουν γίνει και με την οικονομία σε δεινή θέση.

Με τη στάση αυτή του Τσίπρα, ο Μητσοτάκης βγαίνει από τη δύσκολη θέση.

Εγώ δεν αποκλείω καμία συνεργασία, αλλά θέτω συγκεκριμένο πλαίσιο για αυτή τη συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που μπορεί να θέσει την ατζέντα», σημείωσε.

Μητσοτάκης: Επαληθεύτηκα για τους υπόγειους διαύλους των ηττημένων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ρωτήθηκε στα όσα ακούστηκαν περί «κυβέρνησης συνεργασίας», μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ένα σενάριο το οποίο λίγο νωρίτερα το απέρριψε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση απάντησε: «Επι 7 χρόνια ο κ. Τσίπρας με έχει στοχοποιήσει προσωπικά εμένα και την οικογένειά μου. Έφτασε σε νέα επίπεδα μαύρης προπαγάνδας. Όποιος θέλει να μιλήσει για το μέλλον δεν σπαταλά πολύτιμο χρόνο για να μιλά κατά του αντιπάλου του. Εμείς δεν βγάλαμε κανένα αρνητικό σποτ. Προτιμώ να μιλώ για το πρόγραμμά μου, για την επόμενη τετραετία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.