Στέψη Καρόλου – Κορόνες δια χειρός Philip Treacy

May 7, 2023


Με ένα σύντομο μήνυμα του σε σελίδα κοινωνικού δικτύου ο κορυφαίος πιλοποιός Philip Treacy έκανε γνωστό πως συντήρησε κάτω από άκρα μυστικότητα και τα τρία στέμματα που χρησιμοποιήθηκαν στην στέψη του Βασιλιά Καρόλου. «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της καριέρας μου!» έγραψε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος «καπελάς» που δημιουργίες του έχουν φορέσει επί κεφαλής από τη Μαντόνα μέχρι τον Ελτον Τζον. &nbs…


Με ένα σύντομο μήνυμα του σε σελίδα κοινωνικού δικτύου ο κορυφαίος πιλοποιός Philip Treacy έκανε γνωστό πως συντήρησε κάτω από άκρα μυστικότητα και τα τρία στέμματα που χρησιμοποιήθηκαν στην στέψη του Βασιλιά Καρόλου.

 

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της καριέρας μου!» έγραψε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος «καπελάς» που δημιουργίες του έχουν φορέσει επί κεφαλής από τη Μαντόνα μέχρι τον Ελτον Τζον.

 

  • Το στέμμα του Εδουάρδου, το αυτοκρατορικό στέμμα της Αγγλιας καθώς και το στέμμα της Βασίλισσας Μαίρης μεταφέρθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα στο στούντιο του, προκειμένου να συντηρηθούν από τον σχεδιαστή- δημιουργό και την ομάδα του.

 

 

Τα πολύτιμα πετράδια τους είχαν προσωρινά αφαιρεθεί προκειμένου να γίνει ένα ολικό λίφτινγκ.

 

Στη συνέχεια ο σχεδιαστής μαζί με την βοήθεια του κοσμηματοπώλη Mark Appleby και του συνεργάτη του Martin Swif στο οίκο Mappin & Webb τοποθέτησαν και πάλι πάνω τα πετράδια προκειμένου να στέμματα να λάμψουν τη χθεσινή ημέρα.

 

Ο σχεδιαστής όπως εκμυστηρεύθηκε δεν θα είχε καταφέρει να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα αν δεν είχε συμβουλευτεί τους Βασιλικούς κατασκευαστές συντηρητές Ede και Ravenscroft Chris Allan. Όπως μάλιστα έγραψε « τι προνόμιο να δουλεύεις με αυτούς τους ανθρώπους! Χίλια Χρόνια Ιστορίας!» Και έκλεισε την δήλωση του αναφερόμενος στα τρία στέμματα λέγοντας «Τα απόλυτα καπέλα!»

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.