Νίκος Αλιάγας: «Πάντα συγκινούμαι όταν επιστρέφω στην Ελλάδα διότι έχει ένα φως»

April 26, 2024


Με αφορμή την επιστροφή του στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την τελετή παράδοσης-παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο Νίκος Αλιάγας παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σουσού» και τη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Μαύρου. Μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής μίλησε για το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και για τη σχέση του με την Ελλάδα, καθώς μένει μόνιμα στη Γαλλία.«Είναι πολύ συγκινητική η τ…


Με αφορμή την επιστροφή του στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την τελετή παράδοσης-παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο Νίκος Αλιάγας παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σουσού» και τη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Μαύρου. Μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής μίλησε για το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και για τη σχέση του με την Ελλάδα, καθώς μένει μόνιμα στη Γαλλία.

«Είναι πολύ συγκινητική η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής φλόγας γιατί εδώ ξεκίνησαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες, στο ίδιο στάδιο, με τους Γάλλους Κουμπερτά και τον Έλληνα Βικέλα. Η φλόγα έκανε τον γύρο της Ελλάδος σε 11 μέρες, έρχεται, θα ξαναφύγει ταξίδι και θα φύγει δια θαλάσσης από τον Πειραιά το Σάββατο. Θα κάνει 68 ημέρες για να φτάσει στο Παρίσι και θα ξεκινήσουν οι αγώνες», είπε αρχικά ο Νίκος Αλιάγας.

Δείτε επίσης: Νίκος Αλιάγας: Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του στη Γαλλία

«Όλα αυτά είναι σύμβολα αλλά είναι και πολύ Ελλάδα, πολύ ψυχή. Είναι ένα συνονθύλευμα μεταξύ πολιτισμών και χαίρομαι που κι εγώ ως Έλληνας της Γαλλίας, γεννημένος εκεί αλλά με όλο το dna μου εδώ, μπορώ να βάζω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Πάντα συγκινούμαι όταν επιστρέφω στην Ελλάδα διότι έχει ένα φως, μια ενέργεια και τόσα στοιχεία που κουβαλάω κι εγώ μέσα στην ψυχή μου από την πρώτη ημέρα», πρόσθεσε αμέσως μετά ο Νίκος Αλιάγας.

Πώς σχολιάζει ο Νίκος Αλιάγας το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Αλιάγας κατέληξε, μιλώντας στην κάμερα του Open: «Για να επιστρέψω στην Ελλάδα υπάρχει μια προϋπόθεση. Να έχω φύγει από την Ελλάδα αλλά δεν έφυγα από την Ελλάδα. Άρα την Ελλάδα δεν την άφησα ποτέ, αλλά ούτε και η Ελλάδα με άφησε, την κουβαλάω μέσα μου σαν πυξίδα. Αυτό το aller-retour, που λένε και οι Γάλλοι, μεταξύ των δύο χωρών που έχω μέσα μου, με γεμίζει. Θα ήθελα λίγο περισσότερο στην Ελλάδα, αλλά έχω υποχρεώσεις στο εξωτερικό».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.