Ρέντη: Τι εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες στα σπίτια των 67 συλληφθέντων για την αθλητική βία

April 24, 2024


Ρέντη: Τι εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες στα σπίτια των 67 συλληφθέντων για την αθλητική βία


Ογκωδέστατη είναι η δικογραφία που σχηματίστηκε για την εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και εμπλέκεται στην επίθεση σε βάρος αστυνομικών στου Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 31χρονου Αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη.

Τι βρήκαν στην έρευνα

Η δράση της οργάνωσης και τα οικονομικά οφέλη

Το χρονικό της επίθεσης

Εμπλέκονται σε 14 ακόμα επιθέσεις

  • Την 18-02-2019, σε περιοχή της Αττικής, -4- μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν σε γυναίκα-οπαδό άλλης ομάδας, χτυπώντας τη με μαχαίρι με σκοπό να τη ληστέψουν.
  • Την 02-12-2021, σε περιοχή της Αττικής, μέλος της οργάνωσης από κοινού με τρία ακόμα άτομα, κινούμενοι με όχημα, ακινητοποίησαν και μαχαίρωσαν διανομέα φαγητού, που έφερε σκούφο άλλης ομάδας, τον οποίον αφαίρεσαν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης και ενώ εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση, ο δράστης, από κοινού με έτερο μέλος, επιχείρησαν να χρηματίσουν το θύμα ώστε να μην αποκαλύψει στοιχεία στις αστυνομικές Αρχές.
  • Την 12-12-2021,έξωθεν ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Αττική, πριν την έναρξη αγώνα, άτομα επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ηγετικό μέλος της οργάνωσης εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα η οποία κατέληξε σε ασπίδα αστυνομικού. Επίσης, απείλησε αστυνομικούς δείχνοντάς τους μαχαίρι που έφερε, ενώ έτερο μέλος έρριψε πέτρες εναντίον τους.
  • Την 13-12-2021, 70 περίπου άτομα, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών με πέτρες, μπουκάλια βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Όπως προέκυψε, η επίθεση οργανώθηκε από -2- ηγετικά μέλη της οργάνωσης.
  • Την 06-10-2022, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, σε σταθμό ΗΣΑΠ πλησίον του γηπέδου, -50- άτομα, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, μάρμαρα, σιδερένια κιγκλιδώματα, μπουκάλια, φωτοβολίδες ευθείας βολής κ.α.. Επίσης, κατά τη διάρκεια του αγώνα, άτομα εξέρχονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το γήπεδο και συνέχιζαν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Παράλληλα, εντός του γηπέδου, αστυνομικοί απώθησαν έτερα άτομα που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τους φιλοξενούμενους οπαδούς, πλην όμως δέχθηκαν σφοδρή επίθεση. Συνολικά τραυματίστηκαν -6- αστυνομικοί. Όπως προέκυψε, στις επιθέσεις συμμετείχαν -9- μέλη της οργάνωσης.
  • Την 05-12-2022, πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης στην Αττική, -250- άτομα σε δρόμο πλησίον του γηπέδου, επιτέθηκαν με αντικείμενα, πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής κατά αστυνομικών. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -2- μελών της οργάνωσης.
  • Την 21-12-2022, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στα Ιωάννινα, -5- άτομα αφαίρεσαν πανό της γηπεδούχου ομάδας από την κερκίδα και το έκαψαν. Παράλληλα, έτερα άτομα έσπαγαν καθίσματα και τα πετούσαν σε αστυνομικές δυνάμεις. Ταυτοποιήθηκαν -3- μέλη της οργάνωσης για τις εν λόγω επιθέσεις.
  • Την 29-01-2023, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αττική, και ενώ οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας κατευθύνονταν με λεωφορεία προς το γήπεδο, -50- άτομα επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες, προκαλώντας φθορές στα λεωφορεία. Όπως προέκυψε, -11- μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στην επίθεση. Παράλληλα, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν σε οπαδούς της άλλης ομάδας με φωτοβολίδες ευθείας βολής και κροτίδες. Αστυνομικοί που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν δέχθηκαν ομοίως επιθέσεις, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό ρουχισμό και κράνος από φωτοβολίδα ευθείας βολής. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -2- μελών της οργάνωσης.
  • Την 23-04-2023, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αττική, οπαδοί επιτέθηκαν με αντικείμενα σε βάρος της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας. Αστυνομικοί που επιχείρησαν να διαφυλάξουν την τάξη, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από περίπου -250- άτομα με καθίσματα, σιδερένια κοντάρια, φωτοβολίδες ευθείας βολής κ.α.. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό ενώ τραυματίστηκαν -4- αστυνομικοί. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -7- μελών της οργάνωσης.
  • Την 26-04-2023, πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, -5- άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά και κοντάρια πραγματοποίησαν μοτοπορεία με τελικό προορισμό το γήπεδο. Κατά τη διάρκεια αυτής, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εντόπισαν -2- άτομα που έφεραν κασκόλ με διακριτικά άλλης ομάδας και τους χτύπησαν. Στη συνέχεια της πορείας τους, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με φωτοβολίδα ευθείας βολής. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν -2- μέλη της οργάνωσης.
  • Την 06-07-2023, -60- άτομα που ανήκουν σε σύνδεσμο ομάδας, κινούμενοι από περιοχή της Δυτικής Αττικής με 12 Ι.Χ. και -5- μοτοσυκλέτες, μετέβησαν σε περιοχή των Βορείων Προαστίων, επιχειρώντας να κανονίσουν «ραντεβού» με οπαδούς άλλης ομάδας, χωρίς να το καταφέρουν. Στη συνέχεια, έγιναν αντιληπτοί από -8- οπαδούς άλλης ομάδας οι οποίοι προσπάθησαν να τους επιτεθούν, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος έπληξε τον έναν εξ αυτόν με μαχαίρι. Ταυτοποιήθηκαν -6- μέλη της οργάνωσης.
  • Την 24-08-2023, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, περίπου -250- άτομα, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με πέτρες, φωτοβολίδες ευθείας βολής, κροτίδες και μπουκάλια, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους και τους τοποθέτησαν ως οδοφράγματα. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν -3- αστυνομικοί. Όπως προέκυψε, -8- μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στην επίθεση.
  • Την 25-09-2023, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, -22- άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσέγγισαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βρίσκονταν οπαδοί άλλης ομάδας. Αφού εισήλθαν, με την απειλή βίας αφαίρεσαν μπλούζες και πανό και διέφυγαν, ενώ στη θέα αστυνομικών απέρριψαν μία μπλούζα, η οποία κατασχέθηκε. Από τις έρευνες προέκυψε η εμπλοκή -5- μελών της οργάνωσης.
  • Την 03-12-2023, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στον Βόλο, έπειτα από απόφαση διαιτητών που δυσαρέστησε τη φιλοξενούμενη ομάδα, -20- άτομα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με μπουκάλια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα σε βάρος αστυνομικών. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν -6- μέλη της οργάνωσης.

Τα ευρήματα

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν –μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- πιστόλια,
  • πιστόλι-στυλό,
  • αεροβόλα πιστόλια,
  • -97- φυσίγγια
  • φυσιγγιοθήκη,
  • απομίμηση πυροβόλου όπλου,
  • απομίμηση υποπολυβόλου κρότου,
  • κροτίδες,
  • μαχαίρι,
  • -1- κιλό και -210- γραμμάρια κάνναβης,
  • -690- γραμμάρια κοκαΐνης και
  • πλήθος πειστηρίων (ρουχισμός, φωτοβολίδες, συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων, υπολείμματα εκρηκτικών μηχανισμών κ.α.).

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.