Τη δική της απάντηση στα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα δίνει η Αθηνά Οικονομάκου. Με μία εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο, Νίκο Γεωργιάδη, ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι σε όσους έσπευσαν να την κακολογήσουν για τη νέα σελίδα που έχει γυρίσει στην προσωπική της ζωή μετά το διαζύγιο, πλάι στον Μπρούνο Τσερέλα.«Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό α…
Τη δική της απάντηση στα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα δίνει η Αθηνά Οικονομάκου. Με μία εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο, Νίκο Γεωργιάδη, ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι σε όσους έσπευσαν να την κακολογήσουν για τη νέα σελίδα που έχει γυρίσει στην προσωπική της ζωή μετά το διαζύγιο, πλάι στον Μπρούνο Τσερέλα.
«Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό και γι’ αυτό πρέπει να παλεύουμε όλοι. Να διώχνουμε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, γιατί σήμερα είμαστε και αύριο δεν είμαστε. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο αλλά εκεί βρίσκεται η ουσία. Αν το συνειδητοποιήσεις, δεν ασχολείσαι πια με ανοησίες. Δεν ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν σε αφορούν. Παύεις να θες να αρέσεις σε όλους, γιατί ξέρεις πια ότι είναι ανέφικτο. Ζεις για σένα και όχι για τους άλλους. Κι εγώ επέλεξα να κάνω αυτό», δηλώνει η Αθηνά Οικονομάκου.
«Σήκωσα ανάστημα και ήρθα αντιμέτωπη με πολύ κόσμο, γιατί ήξερα ότι είμαστε μια χώρα που δεν είναι έτοιμη να το δεχτεί. Δεν ξέρω καν αν έχουμε ξαναδεί στον χώρο αυτό να χωρίζει μια γυναίκα με δύο παιδιά και αμέσως να εμφανίζει μια καινούρια σχέση χωρίς να ντρέπεται και να κρύβεται. Πραγματικά, ας προχωρήσουμε λίγο ως κοινωνία, το χρειαζόμαστε όλοι», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.
«Φυσικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι φιλοσοφημένοι, που δεν σε κρίνουν για μια τέτοια απόφαση. Για πρώτη φορά ο κόσμος έξω με αγκαλιάζει, με φιλάει, τα λόγια που μου λένε είναι άκρως συγκινητικά. Η επαφή που έχω αποκτήσει με τον κόσμο είναι πλέον σε άλλο επίπεδο. Φυσικά κάποιοι θα αντιδράσουν, αλλά περισσότεροι είναι εκείνοι που σε καταλαβαίνουν, γιατί αγγίζεις την ψυχή τους. Γιατί εγώ άνοιξα πρώτα τη δική μου ψυχή, χωρίς να κρυφτώ, χωρίς να ντραπώ, χωρίς να φοβηθώ. Έδωσα για χρόνια μια μεγάλη μάχη με τον εαυτό μου και είμαι περήφανη που το έκανα», παραδέχεται στη συνέχεια η Αθηνά Οικονομάκου.
«Όταν με ρωτάνε «μα δεν στενοχωριέσαι από τα αρνητικά σχόλια;», η απάντηση είναι «όχι», γιατί έχω περάσει πολλές φορές από αυτή τη φάση της στενοχώριας στη ζωή μου. Να με νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι, να φαίνομαι καλή και γλυκιά, να φαίνομαι όμορφη, συμπαθής, να με αγαπάνε, να αρέσω σε όλους, να κάνω πράγματα που είναι κοινωνικά αποδεκτά. Και τι κατάφερα; Τίποτα.
Έχω υποφέρει πολύ στη ζωή μου, έχω κάνει τρομερές υπερβάσεις και το λέω για να δώσω ένα μήνυμα στους ανθρώπους που δυσκολεύονται. Έχω πονέσει πολύ, τα έχω βάλει πολύ με τον εαυτό μου μέχρι να φτάσω να γίνω καλύτερος άνθρωπος, να μου αξίζουν καλύτερα πράγματα και όταν αυτά έρχονται να μπορώ να τα εκτιμήσω και να τα ζήσω», καταλήγει η Αθηνά Οικονομάκου.