Αλέξης Γεωργούλης: Αυτή είναι η γυναίκα που φέρεται να τον κατήγγειλε για κακοποίηση (Φωτογραφίες)

April 18, 2023


Ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας 17/4, υπέβαλε, αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δήλωσε σε ανάρτησή του στα social media ότι πρόκειται για «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» (δείτε εδώ όλα όσα έγραψε).Λίγο αργότερα από αυτό, έγινε γνωστό πως η E.X. είναι η γυναίκα που φέρεται να κατήγγειλε τον Αλέξη…


Ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας 17/4, υπέβαλε, αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δήλωσε σε ανάρτησή του στα social media ότι πρόκειται για «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» (δείτε εδώ όλα όσα έγραψε).


Λίγο αργότερα από αυτό, έγινε γνωστό πως η E.X. είναι η γυναίκα που φέρεται να κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη στις βελγικές Αρχές, το 2020, για σeξουαλική παρενόχληση. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί άργησε η βελγική Δικαιοσύνη, αλλά όπως αναφέρει το protothema.gr γινόταν προσεκτική αξιολόγηση, που κατέληξε στο σημερινό αίτημα της Ευρωπαίας εισαγγελέως. Η κατηγορία δεν αφορά απλώς βία, αλλά, κατά πληροφορίες του Πρώτου θέματος, βιασμό και ξυλοδαρμό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και ιατρικά παραστατικά.

Ποια είναι η E.X

Αλέξης Γεωργούλης: Αυτή είναι η γυναίκα που φέρεται να τον κατήγγειλε για κακοποίηση (Φωτογραφίες)

Η E.X. είναι στενή συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Πρόκειται για μια νέα και δυναμική γυναίκα. Φέρεται ως μία από τις πιθανότερες επιλογές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπος του αποδήμου ελληνισμού, μιας και ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, αφού εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αλέξης Γεωργούλης: Αυτή είναι η γυναίκα που φέρεται να τον κατήγγειλε για κακοποίηση (Φωτογραφίες)

Εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η E.X σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης.

Αλέξης Γεωργούλης: Αυτή είναι η γυναίκα που φέρεται να τον κατήγγειλε για κακοποίηση (Φωτογραφίες)

Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).

Το χόμπι της είναι οι καταδύσεις και το τρέξιμο.

Αλέξης Γεωργούλης: Αυτή είναι η γυναίκα που φέρεται να τον κατήγγειλε για κακοποίηση (Φωτογραφίες)

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων μετά τον σάλο

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναφέροντας τα εξής: «Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».​

ΝΔ

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;

Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;

Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΑΣΟΚ

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος. Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δεν το γνώριζε κανείς – Αυτός είναι ο μεγάλος αδερφός του Αλέξη Γεωργούλη

Αλέξης Γεωργούλής: Απαντά για τις 25.000 ευρώ – “Δεν περίμενα τέτοιο κράξιμο”

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.