Χάος από την γενική απεργία: Κανονικά ισχύει ο δακτύλιος

April 17, 2024


Γενική απεργία: Μεγάλα προβλήματα για τους οδηγούς – Απροσπέλαστο το κέντρο Κανονικά ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας παρά την γενική απεργία της ΓΣΕΕ.Την διευκρίνιση αυτή έκαναν οι υπεύθυνοι της Τροχαίας στο Newsbomb.gr, ενώ το μποτιλιάρισμα σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες διευρύνεται.Ο Κηφισός…εκπέμπει SOS, καθώς και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας είναι μποτιλιαρισμένα. Μεγάλα προβλήμα…


Γενική απεργία: Μεγάλα προβλήματα για τους οδηγούς – Απροσπέλαστο το κέντρο 

Κανονικά ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας παρά την γενική απεργία της ΓΣΕΕ.

Την διευκρίνιση αυτή έκαναν οι υπεύθυνοι της Τροχαίας στο Newsbomb.gr, ενώ το μποτιλιάρισμα σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες διευρύνεται.

Ο Κηφισός…εκπέμπει SOS, καθώς και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας είναι μποτιλιαρισμένα. Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στις εξόδους των εθνικών οδών και στις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Κηφισίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Ποσειδώνος, Συγγρού.

Υπομονή πρέπει να έχουν οι οδηγοί και στην Αττική οδό.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο κέντρο της Αθήνας

Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω των συλλαλητηρίων με αφορμή την γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Έκτακτα μέτρα τροχαίας θα ληφθούν σήμερα από τις 09:30’ το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων – συγκεντρώσεων και πορείας διαμαρτυρίας σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Αναφορικά με τα μέσα μεταφοράς, την συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο, δηλαδή στα τρένα του ΟΣΕ και στον Προαστιακό.

Την ίδια ώρα τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ, τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Με 50 λεωφορεία και προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, λόγω της απεργίας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Σε ό,τι αφορά τα τρόλεϊ, το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε για σήμερα στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Πώς θα κινηθούν τα ταξί

Στο χορό των κινητοποιήσεων και ο «κίτρινος στόλος» μιας και οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των ταξί, αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους, οι ιδιοκτήτες ταξί θα προβούν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 5 το πρωί ως τις 15:00, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.