Eurovision 2022: Από που κατάγεται η Ανδρομάχη που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο και πως ξεκίνησε το τραγούδι

April 15, 2022


Λίγο πριν την τελική ευθεία για τον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, η Κύπρος με την Ανδρομάχη βάζουν τα δυνατά τους για να λάβουν ένα από τα 20 εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό της Eurovision. Το τραγού…


Λίγο πριν την τελική ευθεία για τον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, η Κύπρος με την Ανδρομάχη βάζουν τα δυνατά τους για να λάβουν ένα από τα 20 εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό της Eurovision. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Ανδρομάχη έχει τίτλο «Ela», κυκλοφορεί από την Panik Records.

Σημειώνεται, πως η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό (12/05) του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας. Η Κύπρος θα εμφανιστεί 9η στον ημιτελικό. Η Ελλάδα από την άλλη, θα εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό, στις 10 Μάϊου, στην 15η θέση της σειρά εμφάνισης. (Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται Ελλάδα και Κύπρος στα προγνωστικά)

Ποια είναι η Ανδρομάχη που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο την Eurovision 2022

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1995 στο Σίγκεν της Γερμανίας. Η καταγωγή της είναι από τα Λεχαινά της Ηλείας και σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Σπούδασε γερμανική φιλολογία ενώ σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να τραγουδά σε μαγαζιά στα Λεχαινά, στην Αμαλιάδα και στο Γκάζι.

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο The Voice, την άνοιξη του 2015, όπου βρισκόταν στην ομάδα του Μιχάλη Κουϊνέλη και ξεχώρισε με την αγγελική φωνή και την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία της.

Η πορεία της στο The Voice μπορεί να έφτασε μόνο μέχρι το πρώτο live του μουσικού show, όμως, αποτέλεσε το εισιτήριο για τη συνεργασία της με τον Νίκο Βέρτη, ενώ ακολούθησαν κι άλλες, όπως με το Νίκο Οικονομόπουλο, τον Θοδωρή Φέρρη αλλά και τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

«Από την πρώτη στιγμή ο Κωνσταντίνος με βοήθησε και μου έδωσε χώρο και χρόνο πάνω στην πίστα. Μάλιστα, λέμε και ένα ντουέτο μαζί, το “Αντικριστά”. Εκτός από ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, είναι και πολύ καλό παιδί», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της για τις εμφανίσεις με τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Η Panik Records δεν άργησε να αναγνωρίσει το ταλέντο της και να την εντάξει στο δυναμικό της. Στο πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Το Φεγγάρι» συνεργάστηκε με τον τραγουδοποιό των επιτυχιών, Γιώργο Παπαδόπουλο, ενώ στη συνέχεια ξεδίπλωσε και το συνθετικό της ταλέντο, με δύο τραγούδια που έγραψε η ίδια, τα «Δεν Μπορώ» και «Δεν Σε Διάλεξα».

Ανδρομάχη - Αργυρός

«Φωτογραφίες μου βρέθηκαν παντού, είναι τραγικό»

Το βράδυ της Τρίτης 8/02 η Ανδρομάχη βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The 2night show» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Η γνωστή τραγουδίστρια μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το revenge porn (που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό) είχε αντιμετωπίσει από τον πρώην σύντροφό της όταν ήταν μόλις 15 χρόνων.

«Ένα πρόβλημα τέτοιο μεγαλοποιείται πάρα πολύ όταν ένα παιδί δεν μπορεί να μιλήσει στους γονείς του. Έγινε στα 15. Φωτογραφίες μου βρέθηκαν παντού. Πέρα του ότι είναι τραγικό, είναι μια τεράστια ευθύνη που δεν το κάνεις σε κανένα. Ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερός μου.

Αρχικά έμαθα ότι κυκλοφορούν στα κινητά. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου… Είπα θα το πω στις φίλες μου. Η παρέα μου ντρεπόταν για εμένα. Κόσμος γύρω έπιανε τις μαμάδες τους κι έλεγε μην την κάνετε παρέα γιατί έχει κάνει αυτό… Ήταν μια πολύ σκοτεινή περίοδος της ζωής μου».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.