Παναγιώτα Βλαντή: «Με θεωρούσαν “γεροντοκόρη” γιατί όλοι στην οικογένειά μου είχαν παντρευτεί νωρίς»

April 8, 2024


Η Παναγιώτα Βλαντή μίλησε στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφασή της να παντρευτεί, στο ελληνικό metoo, αλλά και στην προσπάθειά της να «αποποινικοποιήσει» την εξωτερική της εμφάνιση.«Δεν ήμουν από τις γυναίκες που ήθελα να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Ήθελα να έχω σχέση και έναν άνθρωπο δίπλα μου αλλά δεν ήθελα αυτή την κοινωνική…


Η Παναγιώτα Βλαντή μίλησε στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφασή της να παντρευτεί, στο ελληνικό metoo, αλλά και στην προσπάθειά της να «αποποινικοποιήσει» την εξωτερική της εμφάνιση.

«Δεν ήμουν από τις γυναίκες που ήθελα να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Ήθελα να έχω σχέση και έναν άνθρωπο δίπλα μου αλλά δεν ήθελα αυτή την κοινωνική επιταγή ότι “πρέπει στα 30 σου να έχεις παντρευτεί και να έχεις κάνει παιδί”. Ήμουν λίγο στην οικογένεια η “γεροντοκόρη” γιατί δεν παντρεύτηκα ενώ όλοι ήταν μικροπαντρεμένοι. Δεν ήθελα να μπω σε αυτό το καλούπι. Γάμο έκανα γιατί πραγματικά ένιωσα ότι βγήκε αβίαστα. Δεν θα το έκανα αλλιώς», είπε αρχικά η Παναγιώτα Βλαντή.

Δείτε επίσης: Παναγιώτα Βλαντή για την κρυοσυντήρηση ωαρίων: «Το είπα στην ανιψιά μου και το έκανε κι εκείνη»

H Παναγιώτα Βλαντή για το ξεκίνημά της

Όσον αφορά τα πρώτα χρόνια στην υποκριτική, η γοητευτική πρωταγωνίστρια δήλωσε ότι χρειάστηκε καιρό για να αποδείξει ότι δεν ήταν μόνο αυτό. «Το θέατρο είναι μια συναρπαστική δουλειά. Είχα κάνει 60 αποτυχημένες ακροάσεις όταν ξεκινούσα, τις είχα μετρήσει. Έπρεπε να πείσω για κάποια πράγματα και ακόμα συμβαίνει αυτό. Ακόμα δηλαδή πρέπει να πείσω, αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει κάθε σεζόν να κάνουμε κάτι καινούργιο. Στην δουλειά μας υπήρχε η ποινικοποίηση της ομορφιάς, ότι μια ωραία γυναίκα δεν είναι απαραίτητα και καλή ηθοποιός και πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Απενοχοποιήθηκα πολύ μεγάλη, δεν ήταν απλό. Έπρεπε να δείξω ότι δεν είμαι μόνο όμορφη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Παναγιώτα Βλαντή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κίνημα metoo. «Mίλησαν άλλες κυρίες πρώτα. Η Σοφία Μπεκατώρου, η Ζέτα Δούκα, η Τζένη Μπότση και μετά ακολούθησα εγώ. Είπα κάποια πράγματα και τις θαυμάζω όλες αυτές τις κυρίες, δεν γινόταν αλλιώς. Κυρίως απέναντι σε αυτές τις γυναίκες. Δεν μπορούσα να αφήσω αυτές τις γυναίκες που μίλησαν να εκτεθούν, βγήκαν με πολύ θάρρος να πουν κάτι. Το να μην πω λοιπόν το ίδιο που μου έχει συμβεί και εμένα το θεώρησα λίγο δειλία».

«Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ εσωτερικά να το κάνω, γιατί δεν το ήξεραν οι δικοί μου. Έπρεπε πρώτα να μιλήσω με την οικογένεια μου, μετά να βγω να μιλήσω και να υποστώ ότι θα μπορούσα να υποστώ. Ευτυχώς ο κόσμος άκουσε. Πριν μιλήσω ήμουν πολύ φοβισμένη, μετά όχι. Εφόσον έγινε, ένιωσα μία ελευθερία», κατέληξε η Παναγιώτα Βλαντή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.