Γιάννης Ζουγανέλης – Η γνωριμία του με τον Άγιο Παΐσιο, τα γράμματα της Τζένης Καρέζη και το bullying

April 8, 2022


Η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» συνάντησε το Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, μίλησε μεταξύ άλλων για το bullying που υπέστη στην παιδική του ηλικία, τα γράμματα της Τζέ…


Η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» συνάντησε το Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, μίλησε μεταξύ άλλων για το bullying που υπέστη στην παιδική του ηλικία, τα γράμματα της Τζένης Καρέζη, και τη συνάντησή του με τον Άγιο Παΐσιο.
«Η υποκριτική και η μουσική είναι δυο τελείως διαφορετικές τέχνες. Η υποκριτική είναι η μοναδική τέχνη που δεν έχει υποκρισία. Ασχολήθηκα από μικρό παιδί με τον ήχο. Με συνεπήρε ο ήχος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Αχαρνών και η βυζαντινή μουσική», είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης για τις δύο μεγάλες του αγάπες, την υποκριτική και τη μουσική.

«Ήμουν πολύ τυχερός που ήμουν μαθητής του αλησμόνητου Νίκου Μαμαγκάκη. Είχε στο περιβάλλον του ηθοποιούς όπως ο Χορν, ο Μινωτής και επηρεάστηκα πολύ από τις προσωπικότητες τους», συνέχισε ο αγαπημένος μουσικός, συνθέτης, παρουσιαστής και ηθοποιός.

«Αγαπώ και τις δυο υποστάσεις μου. Για να είμαι, όμως, απόλυτα ειλικρινής αυτό που με συνεπαίρνει περισσότερο είναι η μουσική. 15 χρονών έκανα τον πρώτο μου δίσκο στη «Λύρα» του Πατσιφά», αποκάλυψε.

«Στο εξωτερικό έχω κάνει πράγματα, όμως δεν έχουν επικοινωνηθεί εδώ», είπε ακόμα ο Γιάννης Ζουγανέλης, προσθέτοντας ότι «Έχω βγάλει ένα διπλό δίσκο στην Αμερική και έτσι επικοινωνείται μέσα από τη μουσική μου η ελληνική κουλτούρα και σκέψη».

Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια και τους γονείς του, ο Γιάννης Ζουγανέλης περιέγραψε ότι «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν τρομερά όμορφα, με τρομερή ποιητικότητα. Το σπίτι μας ήταν “ανοιχτό”. Η μάνα μου ήταν μοδίστρα και ο μπαμπάς μου τεχνίτης οικοδομής. Αναλφάβητοι, αλλά εξαιρετικοί άνθρωποι».

«Έμαθα τη νοηματική γλώσσα από μικρή ηλικία. Είναι μια γλώσσα του βιώματος», σημείωσε ακόμα ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε και στο bullying που υπέστη στα σχολικά του χρόνια.

«Βίωσα bullying στο σχολείο όμως δεν “μάσησα”. Όταν ήρθε η μάνα μου στο σχολείο για να μιλήσει με τη δασκάλα μου, δεν μπορούσε να εκφράσει το λόγο και αναρωτιόντουσαν οι συμμαθητές μου γιατί μιλάει έτσι. Εγώ τους είπα ότι είναι Ιταλίδα και ανέβηκα στην εκτίμησή τους λόγω της ξενομανίας που είχαν. Δε θα ανεχόμουν οποιονδήποτε εκφοβισμό. Όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για οποιονδήποτε άλλο συμμαθητή ή συμμαθήτρια μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήθελα να γράψω τραγούδια – σουξέ. Η έννοια του σουξέ μου αρέσει», ανέφερε ακόμα, ενώ μίλησε και για την απροσδόκητη γνωριμία του με το Βασίλη Τσιτσάνη σε νεαρή ηλικία.

«Παραμονή των Φώτων πηγαίναμε στα σπίτια για να ψάλλουμε και μπήκαμε στο σπίτι του Βασίλη Τσιτσάνη. Όταν είδα τον Τσιτσάνη μου κόπηκαν τα πόδια. Εκείνος παρατήρησε ότι κάτι αισθάνθηκα και με ρώτησε “παιδάκι μου τι έχεις;”. Εγώ του είπα ότι τον γνωρίζω και του απαρίθμησα κάποια τραγούδια του. Εκείνος μου απάντησε “ξέρεις μόνο τα σουξέ”», είπε γελώντας.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τη Τζένη Καρέζη, ενώ μίλησε και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Η Τζένη Καρέζη ήταν μια γλυκύτατη οικοδέσποινα που αγαπούσε πάρα πολύ το θέατρο και τους ηθοποιούς. Έχω κρατήσει κάποια γράμματα της Τζένης Καρέζη που αν τα διαβάσει κανείς θα νομίζει ότι είναι ερωτiκά, από τον τρόπο και την περιγραφή της», είπε και συνέχισε: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν αμφισβητείται ούτε από εμένα, ούτε από κανέναν όλα αυτά τα χρόνια. Η λάμψη που είχε στο θέατρο, δεν υπήρχε στη ζωή της. Ήταν χαμηλών τόνων και νομίζω είχε μια αμυδρά, μη ελεγχόμενη κατάθλιψη».

Ο αγαπημένος συνθέτης μίλησε και για τη γνωριμία του με τον Άγιο Παΐσιο.

«Πήγα για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος πριν 40 χρόνια περίπου. Γνώρισα τον Άγιο Παΐσιο. Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος και ενδιαφερόταν πάρα πολύ για τη συνύπαρξη των ανθρώπων. Ένιωθα από τα συμφραζόμενα ότι ο γέροντας Παΐσιος “έπιασε” το ενδεχόμενο μιας δικιάς μου ματαιοδοξίας και με συμβούλευσε να είμαι φιλόδοξος, αλλά όχι ματαιόδοξος», είπε.

Μιλώντας για τις δουλειές που έχει κάνει στην τηλεόραση και ξεχωρίζει, ο Γιάννης Ζουγανέλης είπε ότι «Από αυτά που έχω κάνει στην τηλεόραση, αγάπησα το “Γύρω γύρω όλοι” που απευθυνόμουν σε παιδιά. Ήμουν ο πρώτος που έκανα σάτιρα στην τηλεόραση, ξεκινώντας το 1983 με το “Γκράφιτι”» στην ΕΡΤ. Αγάπησα πολύ το “Απίστευτα κι όμως ελληνικά”, που το κάναμε για τρία χρόνια. Δεν έχει πλησιάσει καμία εκπομπή την τηλεθέαση της εκπομπής “Απίστευτα κι όμως ελληνικά”. Κάναμε μέχρι και 90%».

Ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρθηκε και στη σύζυγό του, Ισιδώρα Σιδέρη, αλλά και στην κόρη του, Ελεωνόρα.

«Το ότι είμαστε 40 χρόνια μαζί, οφείλεται περισσότερο στη γυναίκα μου, Ισιδώρα. Είναι μια πολύ καλή γυναίκα και εξαιρετική μάνα. Με την Ελεωνόρα είναι πολύ κοντά και έχουν ουσιαστική σχέση», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στην αγάπη της κόρης του για τη μουσική, ο ίδιος αποκάλυψε ότι «η Ελεωνόρα δεν μου είπε ποτέ ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική».

«Έβλεπα στην τηλεόραση μια μουσική εκπομπή με τον Μίμη Πλέσσα. Η Ελεωνόρα ήταν 2-3 χρονών και ενώ εγώ έβλεπα, εκείνη τραγουδούσε σωστά το κομμάτι. Την παρακάλεσα να τραγουδήσει ένα κομμάτι και εκείνη είχε άποψη από τότε. Τραγούδησε, ενώ δεν είχε κλείσει ούτε τα τρία της χρόνια», πρόσθεσε, ενώ μίλησε και για τη χαρά που ένιωσε με την πορεία της.

«Όταν είδα την Ελεωνόρα να φιγουράρει σε billboard σε κεντρικό δρόμο της Νέας Υόρκης, δεν το πίστευα. Είναι πολύ τιμητικό», είπε.

«Θέλω οπωσδήποτε να γίνω παππούς. Μπορεί και χαζοπαππούς», ανέφερε ακόμα ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα όσα κάνει επαγγελματικά αυτή την περίοδο, ο ίδιος είπε ότι «Επανήλθαμε στο θέατρο “Βέμπο” στην παράσταση “Η Κυρία Επιθεώρηση”, αλλά παίζουμε μόνο τρεις παραστάσεις. Έχει γίνει ειλικρινά εξαιρετική δουλειά».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.