«Έχουμε ευθύνη κι εμείς οι δημοσιογράφοι…» – Το σχόλιο της Τατιάνας Στεφανίδου για την τραγωδία στα Τέμπη

March 14, 2023


Η τραγωδία στα Τέμπη πέρα από το γεγονός πως προκάλεσε μεγάλη οργή σχετικά με την αδυναμία του κράτους να παρέχει τα κατάλληλα μέτρα για την διατήρηση της ασφάλειας στα μέσα μεταφοράς, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σχετικά με την συμπεριφορά των ΜΜΕ για την κάλυψη του θέματος, καθώς έγινε γνωστό πως υπήρχαν παράπονα για χρόνια, αλλά κανείς δεν έδινε την απαραίτητη σημασία.Για το θέμα αυτό, λοι…


Η τραγωδία στα Τέμπη πέρα από το γεγονός πως προκάλεσε μεγάλη οργή σχετικά με την αδυναμία του κράτους να παρέχει τα κατάλληλα μέτρα για την διατήρηση της ασφάλειας στα μέσα μεταφοράς, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σχετικά με την συμπεριφορά των ΜΜΕ για την κάλυψη του θέματος, καθώς έγινε γνωστό πως υπήρχαν παράπονα για χρόνια, αλλά κανείς δεν έδινε την απαραίτητη σημασία.


Για το θέμα αυτό, λοιπόν, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης 14/3 η Τατιάνα Στεφανίδου μέσα από το T-Live, εξηγώντας ποια είναι η δική της θέση και άποψη σε όλο αυτό, τονίζοντας πως στόχος της από εδώ και πέρα είναι να φτάσει στην αλήθεια και να ερευνήσει το ζήτημα πίσω από την σύγκρουση μέχρι τέλους (δείτε εδώ την συγγνώμη της σε δύο οικογένειες θυμάτων της σύγκρουσης).

Το σχόλιο της Στεφανίδου για την τραγωδία στα Τέμπη

«Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του κι εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε ευθύνη, που δεν είχαμε σκεφτεί να μπούμε στις σήραγγες, στα τούνελ του ΟΣΕ και να δούμε ποια είναι η κατάστασή τους. Να ελέγξουμε όλες αυτές τις επιτροπές που πληρώνονται όλα αυτά τα χρόνια για να επιτηρούν τις συντηρήσεις», σχολίασε αρχικά η Ρένα Κουβελιώτη, η δημοσιογράφος που ξεκίνησε να μιλά για το συγκεκριμένο θέμα.

«Εμείς έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη, όχι μόνο για τις σήραγγες του ΟΣΕ. Να πούμε και τα δικά μας. Κι εμείς ασχολούμαστε με αυτό που επιλέγει να δει ο κόσμος συνήθως. Θα έπρεπε να έχουμε ασχοληθεί με τον ΟΣΕ. Οι καημένοι οι εργαζόμενοι τα λένε χρόνια», σημείωσε τότε η παρουσιάστρια.

«Δυστυχώς, πολλές φορές όταν βγάζεις ένα θέμα που έχει ουσία και αξία για την ανθρώπινη ζωή, είναι συχνά ένα θέμα που και ο τηλεθεατής δεν επιλέγει να το δει. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Έχουμε ευθύνη κι εμείς οι δημοσιογράφοι», παραδέχθηκε στη συνέχεια η ίδια.

«Ας δεσμευτούμε, λοιπόν, ότι τώρα θα φτάσουμε την έρευνα στο κόκαλο», τόνισε τέλος η Ρένα Κουβελιώτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.