Τέμπη: Εικόνες ντοκουμέντα με τις φιάλες που βρέθηκαν στο μοιραίο τρένο

March 5, 2023


Οι ειδικοί προσπαθούν να εξηγήσουν το κάθε τι, μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Οι φιάλες που βρέθηκαν στα συντρίμμια του Intercity 62, ίσως δώσουν απάντηση στα αίτια της έκρηξης…Ένας από τους γρίφους της εθνικής τραγωδίας έχει να κάνει με τη μεγάλη έκρηξη, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Μια έκρηξη που αύξησε τον αριθμό των θυμάτων τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Τα σενάρια…


Οι ειδικοί προσπαθούν να εξηγήσουν το κάθε τι, μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Οι φιάλες που βρέθηκαν στα συντρίμμια του Intercity 62, ίσως δώσουν απάντηση στα αίτια της έκρηξης…

Ένας από τους γρίφους της εθνικής τραγωδίας έχει να κάνει με τη μεγάλη έκρηξη, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Μια έκρηξη που αύξησε τον αριθμό των θυμάτων τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Τα σενάρια και οι σκέψεις, τις τελευταίες μέρες τροφοδοτούν μια σειρά από συζητήσεις. Με ειδικούς εμπειρογνώμονες να έχουν στα χέρια τους μια σειρά από στοιχεία, που θα δώσουν την οριστική απάντηση.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, υπήρξαν αναφορές πως για την πύρινη μπάλα που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ευθύνονταν ενδεχομένως τα λάδια, οι μετασχηματιστές ακόμα και κάποια από τα υλικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Εμπειρογνώμονες όμως που κρατούν για την ώρα το στόμα τους κλειστό, μέχρι να αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία και να ολοκληρώσουν τον κύκλο της δικής τους έρευνας, οδηγούνται σε άλλη κατεύθυνση.

Οι πυροσβέστες βρήκαν στο σημείο της τραγωδίας  φιάλες που χαρακτηρίζουν «ύποπτες» για την έκρηξη και βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες. Αυτές οι φιάλες βρέθηκαν στα συντρίμμια των βαγονιών. Κάποιες από αυτές, οι ερευνητές τις συνδέουν με τις φιάλες πεπιεσμένου αέρα για τα φρένα. Το σενάριο για φιάλες υγραερίου απομακρύνεται. Απαντήσεις πάντως για ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έδιναν και οι τοξικολογικές εξετάσεις στις σορούς των θυμάτων. Την ίδια ώρα η Hellenic Train διαψεύδει με ανακοίνωσή της ότι βρέθηκαν φιάλες.

Σε κάθε περίπτωση οι φιάλες που έχουν βρεθεί μέσα στο μοιραίο τρένο είναι αυτές που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρξαν σκέψεις πως η μεγάλη έκρηξη, σχετιζόταν με τα λάδια που υπήρχαν στο τρένο. Σε κάθε μηχανή υπήρχαν 2,5 τόνοι λαδιού, δηλαδή πέντε τόνοι λαδιού και στις δυο αμαξοστοιχίες.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.