Ανατροπή τελευταίας στιγμής: «Δεν καταργείται εντελώς η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους»

March 5, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής υποδηλώνει η δήλωση της Σταματούλας Τσικρικά για τη μάσκα και τη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους.

(ad…



Ανατροπή της τελευταίας στιγμής υποδηλώνει η δήλωση της Σταματούλας Τσικρικά για τη μάσκα και τη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους.


Συγκεκριμένα αν και με απόφαση της κυβέρνησης παύει από σήμερα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η επιτροπή συνιστά αυστηρά στους πολίτες να τη φορούν σε χώρους, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Παράλληλα η χρήση της μάσκας κρίνεται απαραίτητη από άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο αλλά και από ανεμβολίαστα.


Μάσκα: Που εξακολουθεί να συνιστάται η χρήση της;

Η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Σταματούλα Τσικρικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε: «Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και κατανοητό ότι από σήμερα δεν καταργείται εντελώς η χρήση της μάσκας για κορωνοϊό στους εξωτερικούς χώρους».

«Οι επιδημιολογικοί δείκτες στη χώρας μας δεν επιτρέπουν ακόμα την πλήρη αποδέσμευση από τις μάσκες ακόμη στους εξωτερικούς χώρους, ενώ η δυναμική του ιού βρίσκεται υπό συνεχή στενή υγειονομική παρακολούθηση» πρόσθεσε.


Τέλος, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό 74,9% του γενικού πληθυσμού -είναι ακριβώς το ίδιο με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και 84,4% του ενήλικου πληθυσμού.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.