Ουκρανία: Εκδίδει «ομόλογα πολέμου» για να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις

March 1, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Για να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση «ομολόγων πολέμου».

(adsb…



Για να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση «ομολόγων πολέμου».


Σε ανάρτηση στο Twitter, το υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κάθε μονοετές ομόλογο θα έχει ονομαστική αξία 1.000 Γρίβνα (33,27 δολάρια) και το επιτόκιο που θα προσφερθεί στους επενδυτές θα «καθορίζεται στη δημοπρασία».

«Τα έσοδα από τα ομόλογα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που τα κρατικά ομόλογα δέχονται ισχυρές πιέσεις και βλέπουν τις τιμές να μειώνονται και τις αποδόσεις να ανεβαίνουν, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο πόλεμος θα οδηγήσει την Ουκρανία στο χείλος της χρεοκοπίας.

Κάθε ομόλογο θα έχει ετήσια διάρκεια και ονομαστική αξία 1.000 ουκρανικές γρίβνες (περίπου 26 ευρώ). Το επιτόκιο θα καθοριστεί στη δημοπρασία.


Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, το απόγευμα της Δευτέρας υπήρξε ειδική πρόσκληση σε διεθνείς επενδυτές ομολόγων, υπό τον συντονισμό του Γιούρι Μπούτσα, επιτρόπου της ουκρανικής κυβέρνησης για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους.

Η δημοπρασία ομολόγων έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη. Η Ουκρανία επιθυμεί να δανειστεί χρήματα από επενδυτές για έναν χρόνο.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.