Πως είχε καταλήξει ο διαγωνισμός φιάσκο του Παππά που ακυρώθηκε – Ποιοι είχαν πάρει άδεια και ποιοι είχαν μείνει εκτός…

February 27, 2023


Σε δύο χρόνια φυλακή με αναστολή για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε χθες ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς με την είδηση να κάνει μέσα σε δευτερόλεπτα όχι μόνο το γύρο του διαδικτύου αλλά να φιλοξενείται και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.Η πρωτοφανής διαδικασία της χορήγησης των αδειών το 2016 είχε απασχολήσει πολύ έντονα την κοινή γνώμη.Ο Σκάι πήρε την πρώτη άδεια με 43,6 εκατ. ευρώ, ο  Καλ…


Σε δύο χρόνια φυλακή με αναστολή για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε χθες ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς με την είδηση να κάνει μέσα σε δευτερόλεπτα όχι μόνο το γύρο του διαδικτύου αλλά να φιλοξενείται και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

  • Ο πρώην υπουργός ψηφιακής πολιτικής ήταν αυτός που εμπνεύστηκε τον πρώτο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών ο οποίος όμως στη συνέχεια μετά από προσφυγές που έγιναν στα δικαστήρια ακυρώθηκε.

Η πρωτοφανής διαδικασία της χορήγησης των αδειών το 2016 είχε απασχολήσει πολύ έντονα την κοινή γνώμη.

  • Η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες ξεκίνησε στις 9 το πρωί στις 29 Αυγούστου του 2016 με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 3 εκατ. ευρώ. Στη διαδικασία πήραν μέρος το STAR, Alpha, o ANT1, o ΣΚΑΪ και οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, Χρήστος Καλογρίτσας καθώς και μια ακόμη εταιρία η «Ανεξάρτητος Πάροχος».

  • Απορρίφθηκαν εξαρχής το ΑΡΤ του Γιώργου Ε Καρατζαφέρη, το παλιό Mega αλλά και το Epsilon. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2016 λίγο πριν από τις τρεις τα ξημερώματα ανακοινώθηκαν οι τέσσερις άδειες.

Ο Σκάι πήρε την πρώτη άδεια με 43,6 εκατ. ευρώ, ο  Καλογρίτσας κατοχύρωσε τη δεύτερη άδεια με 52,6 εκατ. ευρώ και ακολούθησε ο ΑΝΤ1 με 75,9 εκατ. ευρώ και τέλος η εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη δίνοντας 73,9 εκατ. ευρώ.

  • Τρία μεγάλα κανάλια της χώρας τότε είχαν μείνει εκτός: Ο Alpha, το Star και το Mega. Ο διαγωνισμός αυτός ακυρώθηκε από το ΣτΕ και ακολούθησε ένας δεύτερος από το ΕΣΡ όπου οι άδειες αποφασίστηκε να είναι επτά και το κάθε κανάλι να πληρώσει 35 εκατομμύρια ευρώ.

Άδειες πήραν ο Alpha, το Star, o ANT1, o ΣΚΑΪ και το Epsilon που στη συνέχεια αγοράστηκε από τον Σαββίδη και έγινε Open. Ακολούθησε αργότερα και η έκτη άδεια από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος πήρε στη συνέχεια σε πλειστηριασμό το Mega.

Η έβδομη άδεια μέχρι και σήμερα παραμένει αδιάθετη και ο οποιοσδήποτε μπορεί θεωρητικά να την διεκδικήσει.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.