Μαθηματική εξίσωση δημοτικού διχάζει τους ενήλικες και όλοι βρίσκουν 2 διαφορετικές λύσεις

February 18, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μπορείτε να λύσετε αυτή την viral μαθηματική εξίσωση;

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ένας νέος μαθηματικός «…



Μπορείτε να λύσετε αυτή την viral μαθηματική εξίσωση;


Ένας νέος μαθηματικός «γρίφος» ήρθε για να διχάσει το διαδίκτυο και αυτή τη φορά πρόκειται για μια εξίσωση επιπέδου… δημοτικού.

Αν και η εξίσωση φαίνεται πολύ απλή, οι χρήστες του διαδικτύου, μπερδεύτηκαν τόσο πολύ, που ο μαθηματικός αυτός γρίφος κατέληξε να γίνει viral.

Σε αυτόν τον μαθηματικό γρίφο, οι εννιά στους δέκα έδωσαν λάθος απάντηση.

Ποια είναι, όμως, η σωστή απάντηση; Οι περισσότεροι έδωσαν ως απάντηση τον αριθμό 1, αυτό όμως είναι πέρα για πέρα λάθος.


Σκεφτείτε την απάντηση και δείτε τη λύση λίγο πιο κάτω, αμέσως μετά το βίντεο που ακολουθεί…

Η λύση του γρίφου

H σειρά των πράξεων είναι αυτή που θα καθορίσει και το αποτέλεσμα. Πάντα σε μία σειρά πράξεων προηγούνται οι πράξεις που βρίσκονται εντός της παρένθεσης. Άρα προηγείται η πράξη της πρόσθεσης μέσα στην παρένθεση –> 2+1=3


Επομένως έχουμε 6/2*(2+1)=6/3*3

O πολλαπλασιασμός και η διαίρεση έχουν την ίδια προτεραιότητα οπότε ο κανόνας που ισχύει εδώ είναι ότι γίνονται μία μία οι πράξεις από τα αριστερά προς τα δεξιά. Επομένως 6/2=3 και έχουμε 6/2*3=3*3 άρα η τελική μας πράξη είναι ο πολλαπλασιασμός 3*3=9

Δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο, έτσι;


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.