Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη

February 13, 2022


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των αιφνίδιων όσο και ανεξήγητων θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα μέσα σε διάστημα μόλις τριών χρόνων, καθώς ένα 24ωρο με…


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των αιφνίδιων όσο και ανεξήγητων θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα μέσα σε διάστημα μόλις τριών χρόνων, καθώς ένα 24ωρο μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της τριπλής τραγωδίας, έγινε γνωστό πως ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής!

Μόλις οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας πάρουν στα χέρια τους ολόκληρο τον φάκελο με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής θα τα βάλουν στο «μικροσκόπιό» τους και θα αρχίσουν έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις, σε μια προσπάθεια να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα τρία αγγελούδια έχασαν τις ζωές τους με διαφορά λίγων μηνών το ένα από το άλλο. Υπενθυμίζεται ότι εισαγγελική πηγή είχε τονίσει πως εκφράστηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις, που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις. Αυτές οι απαντήσεις υπάρχουν και πρέπει να βρεθούν» είχε αναφέρει. Μετά την εισαγγελική εντολή, οι γονείς των κοριτσιών εξέδωσαν κοινή δήλωση μέσω του δικηγόρου τους Δημήτρη Καράμπελα, στην οποία ανέφεραν ότι πληροφορήθηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών να παραγγείλει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, «προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του πρόσφατου θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας», όπως έγραψαν. Παράλληλα, ζήτησαν να σταματήσει η δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση.

«Οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα» επισήμαναν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, στην οποία παρείχαν και διευκρινίσεις για την αιτία θανάτου κάθε παιδιού ξεχωριστά, προκειμένου να μη γίνονται αυθαίρετες εικασίες. Ηταν αρχές Απριλίου του 2019, όταν η μικρή Μαλένα, που έπασχε από οξεία λευχαιμία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας της. Το κοριτσάκι πάλεψε σκληρά επί εννέα ημέρες, όμως στις 13 Απριλίου η καρδούλα του δεν άντεξε και τα όμορφα καταγάλανα μάτια του έκλεισαν για πάντα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Το δεύτερο χτύπημα της μοίρας για τον Πατρινό ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Μάνο Δασκαλάκη και τη σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου ήρθε στις 20 Μαρτίου του 2021, όταν «έφυγε» από ανακοπή η επτά μηνών Ιριδα, με τον θάνατο του βρέφους να αποδίδεται σε εκ γενετής παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου).

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν «έσβησε» από ανακοπή «απροσδιόριστων αιτιών» η Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Πλέον, οι γονείς περιμένουν και τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του παιδιού.

Πηγή : espressonews.gr

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.