Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank: Ποια υποβαθμίζει η JP Morgan, ποιες πανηγυρίζουν

February 13, 2020


Ψήφος εμπιστοσύνης για τις ελληνικές τράπεζες αποτελεί η νέα έκθεση της JP Morgan, στην οποία προχωρά στην αναβάθμιση της Alpha Bank και της Πειραιώς. Όπως σημειώνει, μάλιστα, οι συστημικές τράπεζες τ…


Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφος εμπιστοσύνης για τις ελληνικές τράπεζες αποτελεί η νέα έκθεση της JP Morgan, στην οποία προχωρά στην αναβάθμιση της Alpha Bank και της Πειραιώς.

Όπως σημειώνει, μάλιστα, οι συστημικές τράπεζες της Ελλάδας είναι η αγαπημένη της επιλογή για επενδύσεις από τον τραπεζικό κλάδο στην Κεντρική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο οίκος προχωρά σε διπλή αναβάθμιση της σύστασης για την Πειραιώς σε overweight από underweight, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 4,20 από 2,40 ευρώ.

Παράλληλα, αναβαθμίζει την Alpha σε overweight από neutral, με την τιμή-στόχο στα 2,5 ευρώ από 1,5 ευρώ.

Σε ότι αφορά την Εθνική διατηρεί τη σύσταση overweight με την τιμή-στόχο στα 3,80 από 3,90 ευρώ, ενώ υποβαθμίζει τη Eurobank σε neutral από overweight, μειώνοντας το στόχο στο 1 από 1,3 ευρώ λόγω αποτίμησης.

Για την Alpha Bank βλέπει περιθώριο ανόδου της τάξης του 46% σε σχέση με την τιμή της στο ταμπλό, για την Πειραιώς 41%, ενώ για την Εθνική και την Eurobank 34%.

Οι εκτιμήσεις για τα NPEs

Η JP Morgan βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα και μετά την επίσκεψή της εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουν σε υποστηρικτικό πλαίσιο το 2020, καθώς βελτιώνονται οι οικονομικές προοπτικές.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η ορατότητα όσον αφορά στη μείωση των NPEs έχει βελτιωθεί δραματικά ενώ έρχονται νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του πτωχευτικού πλαισίου.

H JP Morgan επισημαίνει πως οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών διαπραγματεύονται με εκτιμώμενο δείκτη ενσώματης λογιστικής αξίας (TBV) για το 2020 στο 0,4x και δεν αποτιμούν ακόμη τον πλήρη βαθμό μείωσης των NPEs και την ομαλοποίηση του κόστους κινδύνου.

Παράλληλα, με εκτιμώμενους δείκτες ROTE για το 2022 στο 6% με 8%, η JP Morgan βλέπει περιθώριο ανόδου στις τραπεζικές μετοχές έως 46%.

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.