Βασιλιάς Κάρολος – Αυτό είναι το έμβλημα της στέψης του. Τα σύμβολα που περιέχει

February 12, 2023


Το επίσημο έμβλημα που θα χρησιμοποιηθεί για τους εορτασμούς που θα συνοδεύσουν τη στέψη του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου παρουσιάστηκε την Παρασκευή, με το σχέδιο να παραπέμπει στην πολυετή περιβαλλοντική δραστηριοποίηση του μονάρχη.Το έμβλημα περιλαμβάνει χλωρίδα και από τα τέσσερα έθνη που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο – το τριαντάφυλλο της Αγγλίας, το γαϊδουράγκαθο της Σκωτίας, τον νάρκισσο …


Το επίσημο έμβλημα που θα χρησιμοποιηθεί για τους εορτασμούς που θα συνοδεύσουν τη στέψη του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου παρουσιάστηκε την Παρασκευή, με το σχέδιο να παραπέμπει στην πολυετή περιβαλλοντική δραστηριοποίηση του μονάρχη.

Το έμβλημα περιλαμβάνει χλωρίδα και από τα τέσσερα έθνη που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο – το τριαντάφυλλο της Αγγλίας, το γαϊδουράγκαθο της Σκωτίας, τον νάρκισσο της Ουαλίας και το τριφύλλι της Βόρειας Ιρλανδίας, και αποτελεί φόρο τιμής στην αγάπη του Καρόλου για τη φύση, δήλωσαν άνθρωποι από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Χρησιμοποιεί επίσης τα κόκκινα, λευκά και μπλε χρώματα της σημαίας της Ένωσης.

«Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την αγάπη του βασιλιά Καρόλου για τον πλανήτη, τη φύση και τη βαθιά του ανησυχία για τον φυσικό κόσμο», δήλωσε ο σχεδιαστής Jony Ive. «Το έμβλημα μιλάει για τη χαρούμενη αισιοδοξία της άνοιξης και γιορτάζει την έναρξη αυτής της νέας εποχής για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Βασιλιάς Κάρολος: Παρουσιάστηκε το έμβλημα της στέψης του - Τα σύμβολα που περιέχει


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.