Το επετειακό νόμισμα των 2 ευρώ για τη Μάχη των Θερμοπυλών είναι εντυπωσιακό

February 9, 2020


Σε σύντομο χρονικό διάστημα έρχονται συλλεκτικά νομίσματα για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.Συλλεκτικά νομίσματα για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών θα παρουσιαστούν για πρώτη…


Διαβάστε περισσότερα...

Σε σύντομο χρονικό διάστημα έρχονται συλλεκτικά νομίσματα για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Συλλεκτικά νομίσματα για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο “World Money Fair 2020”, στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, η επέτειος των 2.500 χρόνων από την μάχη των Θερμοπυλών τιμάται με ένα αργυρό συλλεκτικό νόμισμα ονομαστικής αξίας δέκα ευρώ και ένα αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας των δύο ευρώ.

Στο αργυρό συλλεκτικό νόμισμα στην πρόσθια όψη αποτυπώνεται οπλίτης με ασπίδα και στο φόντο παρατεταμένα δόρατα. Επάνω στην αψίδα αναγράφονται οι λέξεις “Θερμοπύλες – 480 πx” το ανθέμιο (σήμα ΙΕΤΑ), το έτος κοπής και η λέξη “Λεωνίδας”. Στην οπiσθια όψη του νομίσματος αποτυπώνονται περιμετρικά έλληνες πολεμιστές αντιμέτωποι με πέρσες. Στο κέντρο απεικονίζονται οι λέξεις “2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών”, το εθνόσημο με τις λέξεις “Ελληνική Δημοκρατία” και κάτω η ονομαστική αξία. Το νόμισμα πλαισιώνεται από αρχαιοελληνικό μαίανδρο.

Στο νόμισμα των δύο ευρώ στην εθνική όψη απεικονίζεται αρχαίο ελληνικό κράνος. Περιμετρικά αναγράφονται οι λέξεις “2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών” και οι λέξεις “Ελληνική Δημοκρατία”. Το θέμα περιβάλλεται από διακοσμητικό μοτίβο. Στα αριστερά του κράνους αποτυπώνονται το ανθέμιο (σήμα του ΙΕΤΑ) και το έτος κοπής.

Σύντομα θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή τους στη Σπάρτη.

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας γνωστοποίησε το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα ονομαστικής αξίας 10 ευρώ και το αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας των 2 ευρώ, για τα 2.500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Χαρακτηριστικά, έγραψε, δημοσιεύοντας παράλληλα τις παρακάτω φωτογραφίες:

«Ειδική Συλλεκτική Έκδοση της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα 2500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών! Σύντομα θα κάνουμε παρουσίασή τους στη Σπάρτη!».

Πηγή: omorfhzwh.gr

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.