7 tips για να χάσεις τα περιττά κιλά όταν οι δίαιτες δεν πιάνουν

February 7, 2023


Οι αυστηρές δίαιτες δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Το αντίθετο. Σε καταπιέζουν και καταλήγεις τελικά να αντιδράς τρώγοντας. Όχι! Και το αδυνάτισμα θέλει την ψυχραιμία του.Από την Λίτσα Αναστασάκη για το περιοδικό YOUΑυτοί είναι μερικοί βασικοί κανόνες που ακολουθώ όταν θέλω να επανέλθω στα κιλά μου. Επιλέγω να ακολουθώ μερικές υγιεινές συνήθειες και πραγματικά λειτουργούν. Αν αποφύγεις για ένα διάστημ…


Οι αυστηρές δίαιτες δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Το αντίθετο. Σε καταπιέζουν και καταλήγεις τελικά να αντιδράς τρώγοντας. Όχι! Και το αδυνάτισμα θέλει την ψυχραιμία του.

Δες, λοιπόν, 7 κάποια diet tips για να χάσεις τα κιλάκια των γιορτών

Από την Λίτσα Αναστασάκη για το περιοδικό YOU

  • Η απόφαση είναι το παν. Αυτοσυγκράτηση και focus στον στόχο. Είτε αυτό είναι ένα, δύο, είτε περισσότερα κιλά.
  • Πίνε πολύ νερό. Αν δεν το κατεφέρνεις, βρες διάφορα τρικ. Να έχεις στην τσάντα σου ένα μπουκαλάκι νερό, στο γραφείο σου, κάπου μπροστά σου για να το βλέπεις. Όλα είναι θέμα συνήθειας. Αν δεν συμπαθείς τη γεύση του πρόσθεσε μερικές σταγόνες λεμόνι.
  • Οι διαιτολόγοι επιμένουν στα συχνά γεύματα και έχουν δίκιο. Για να δουλεύει ο μεταβολισμός και να κάνει συνεχώς καύσεις. Έχε στο γραφείο σου πάντα λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς.
  • Το σημαντικότερο γεύμα της μέρας είναι το πρωινό και το οποίο προσπαθώ να μην παραλείπω ποτέ. Αν ο χρόνος δεν σου το επιτρέπει, εφοδίασε την τσάντα σου με μπάρες δημητριακών ή πάρε από το δρόμο ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.
  • Για μένα το βραδινό είναι το απολαυστικότερο γεύμα. Αυτό που κάθομαι με την ησυχία μου και απολαμβάνω μετά από τόσες ώρες δουλειάς. Άλλο ένα μυστικό για το μεταβολισμό είναι να τρως αργά. Να το απολαμβάνεις δηλαδή.
  • Η ζάχαρη κομμένη. Όχι για πάντα. Για το διάστημα που απαιτείται μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος. Ή λίγη μαύρη σοκολάτα αν οπωσδήποτε θέλεις να φας κάτι γλυκό. Η καταπίεση δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν.
  • Πρόσθεσε στον καφέ σου, στα φρούτα σου, στα φαγητά σου κανέλα. Είναι ό,τι καλύτερο. Επιταχύνει το μεταβολισμό σου και περιορίζει την αποθήκευση λίπους.

Tips για να χάσεις κιλά

Αυτοί είναι μερικοί βασικοί κανόνες που ακολουθώ όταν θέλω να επανέλθω στα κιλά μου. Επιλέγω να ακολουθώ μερικές υγιεινές συνήθειες και πραγματικά λειτουργούν. Αν αποφύγεις για ένα διάστημα τα λιπαρά, τα παχυντικά -που όλες ξέρουμε ποια είναι-, το σώμα σου θα αντιδράσει θετικά και θα έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εμμηνόπαυση και άσκηση: Τι πρέπει να γνωρίζεις..

Αποτοξίνωση τώρα: 8 tips για να ξεφουσκώσετε μετά τις γιορτές

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.