«Ενώ ο γάμος μου είναι πολύ ευτυχισμένος, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ερωτiκά την πεθερά μου»

February 3, 2022


Αν κάτι δεν μπορούμε καθόλου να ελέγξουμε αυτό είναι οι φαντασιώσεις μας. Κι αυτό γιατί είναι ανεξέλεγκτες, καθώς συχνά ξεπηδούν από το υποσυνείδητό μας.Εδώ ένας νεαρός άνδρας που ζει μέσα σ΄έναν πολύ…


Αν κάτι δεν μπορούμε καθόλου να ελέγξουμε αυτό είναι οι φαντασιώσεις μας. Κι αυτό γιατί είναι ανεξέλεγκτες, καθώς συχνά ξεπηδούν από το υποσυνείδητό μας.

Εδώ ένας νεαρός άνδρας που ζει μέσα σ΄έναν πολύ ευτυχισμένο γάμο έχει ενοχές γιατί ελκεται σeξουαλικά έντονα από τη μητέρα της γυναίκας του και στέλνει μήνυμα στη Guardian.

Το μήνυμά του

«Είμαι εδώ και τρία χρόνια παντρεμένος με τη γυναίκα μου και ο γάμος μας είναι αρμονικός

και ωραίος. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Αισθάνομαι ευτυχισμένος. Το μόνο μελανό του σημείο είναι πως από την αρχή έλκομαι σeξουαλικά έντονα από την πεθερά μου. Η πεθερά μου είναι μία φανταστική γυναίκα γύρω στα 50, που μοιάζει πολύ στη γυναίκα μου στον χαρακτήρα. Εγώ τη θεωρώ πολύ πιο όμορφη και πολύ πιο ελκυστική. Ζούμε στην ίδια περιοχή και ως εκ τούτου συναντιόμαστε δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Με τη γυναίκα μου κάνω σeξ σχεδόν κάθε μέρα και είναι υπέροχο, αλλά τους τελευταίους μήνες, φαντασιώνομαι έντονα τη πεθερά μου. Νιώθω ένοχος γι ‘αυτό. Σε παρακαλώ βοήθησέ με…»

Η Pamela Stephenson Connolly ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στις σeξουαλικές διαταραχές απαντά:

Η απαγορευμένη φύση ορισμένων σeξουαλικών φαντασιώσεων και κρυφών επιθυμιών δημιουργεί εξαιρετικά περίπλοκα συναισθήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν υπάρχουν οικογενειακές συνδέσεις. Δεν είναι καθόλου σπάνιο να υπάρχει συνειδητή ερωτiκή σύνδεση ανάμεσα στη γυναίκα ή τον άνδρα και τον ζευγάρι. Ωστόσο, το να επιθυμούμε κάποιον που η κοινωνία θεωρεί ακατάλληλο, μπορεί να προκαλέσει ένα πολύ ισχυρό ερωτiκό φορτίο, και ακόμη και να οδηγήσει σε τυφλές εμμονές, αλλά και ατελείωτες ενοχές. Στην περίπτωσή σας μπορεί πίσω από τις φαντασιώσεις σας αν υποκρύπτονται πολλά υποκείμενα στοιχεία – όπως ζητήματα παιδικής ηλικίας, πχ. η μητρική επιθυμία – που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Ωστόσο, οι φαντασιώσεις σας είναι δικές σας και αυτό είναι ακίνδυνο. Αναγνωρίζετε ήδη τη ματαιότητα μιας τέτοιας λανθασμένης επιθυμίας, απλώς, για να αποφύγετε την ενοχή, σταδιακά και σκόπιμα προσπαθήστε να κατευθύνετε τη σκέψη σας σε διαφορετική κατεύθυνση.

πηγή : infowoman

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.