Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έφαγε τα πιο ακριβά θαλασσινά στον κόσμο -Μοιάζουν με πόδια χήνας

January 25, 2024


Ο Ντέβιντ Μπέκαμ ταξίδεψε στην Βαρκελώνη και βρέθηκε σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια για να απολαύσει πεντανόστιμα αλλά πανάκριβα θαλασσινά. Ο 48χρονος ιδιοκτήτης της Inter Miami FC δεν έχει κρύψει την αγάπη του για το εκλεκτό φαγητό, έτσι, μοιράστηκε στο Instagram μερικές φωτογραφίες από τις θαλασσινές λιχουδιές που δοκίμασε στο φημισμένο εστιατόριο Botafumeiro της καταλανικής πρωτεύουσας. Κατά…


Ο Ντέβιντ Μπέκαμ ταξίδεψε στην Βαρκελώνη και βρέθηκε σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια για να απολαύσει πεντανόστιμα αλλά πανάκριβα θαλασσινά. Ο 48χρονος ιδιοκτήτης της Inter Miami FC δεν έχει κρύψει την αγάπη του για το εκλεκτό φαγητό, έτσι, μοιράστηκε στο Instagram μερικές φωτογραφίες από τις θαλασσινές λιχουδιές που δοκίμασε στο φημισμένο εστιατόριο Botafumeiro της καταλανικής πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Μπέκαμ αποκάλυψε ότι δοκίμασε σε ένα πιάτο με percebes, τα οποία είναι γνωστά ως τα πιο ακριβά θαλασσινά στον κόσμο. Τα percebes προέρχονται από τη Γαλικία και στα ελληνικά ονομάζονται «χηνόμυδα» ή «βάναλοι» καθώς μοιάζουν με πόδια χήνας (barnacles στα αγγλικά). Τα παράξενα αρθρόποδια φυτρώνουν στα βράχια και είναι αγκιστρωμένα πάνω στα ασβεστολιθικά βράχια των ακτών. Η όψη τους μοιάζει αηδιαστική και αποκρουστική, ωστόσο, όσοι έχουν δοκιμάσει λένε ότι ότι πρόκειται για εκλεκτά και ιδιαίτερα εδέσματα.

  • Τα σπάνια θαλασσινά μπορεί να κοστίζουν έως και 400 λίρες ανά λίβρα ανά λίβρα και θα επιφέρουν στους αγοραστές περίπου 80 λίρες για μια μερίδα μεταξύ 15 και 20 percebes. Τα Percebes είναι τόσο ακριβά λόγω της σπανιότητάς τους και είναι απίστευτα δύσκολο και επικίνδυνο να ανακτηθούν. Παρά την «αρμυρή» τιμή τους , τα percebes δεν έχουν και το πιο θελκτικό εξωτερικό, με κάποιους να τα συγκρίνουν με νύχια δράκου ή δάχτυλα των ποδιών δεινοσαύρων. Κρατώντας το percebes, ο Μπέκαμ έγραψε: «Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά όταν είμαι στην Ισπανία». «Τόσο καλό, ευχαριστώ», πρόσθεσε στη συνέχεια. Ο μάνατζερ του εστιατορίου, Juan Jesus Perez Alonso, δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media, όπου τον βλέπουμε να ταΐζει τον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης άλλο ένα εκλεκτό θαλασσινό πιάτο, μικρά χελάκια, που είναι λεπτά και μακριά. Στη συνέχεια, τον σκουπίζει με μια πετσέτα και όλοι γελούν.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.