Κωστής Σαββιδάκης – «Έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου»

January 25, 2023


Για το πρόβλημα υγείας που πέρασε, αλλά και για την ιδέα του θανάτου απάντησε ο Κωστής Σαββιδάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Λοιπόν». Ο ηθοποιός μίλησε, επίσης, και για τη σχέση του με τη θρησκεία.Ξέρω ότι είστε βαθιά θρησκευόμενος. Η πίστη πώς ήρθε στην ζωή σας;Από την οικογένειά μου, από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου στην Εκκλησία. Για μένα αυτό είναι κάτι πολύ απλό και πολύ φυσ…


Για το πρόβλημα υγείας που πέρασε, αλλά και για την ιδέα του θανάτου απάντησε ο Κωστής Σαββιδάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Λοιπόν». Ο ηθοποιός μίλησε, επίσης, και για τη σχέση του με τη θρησκεία.

Ξέρω ότι είστε βαθιά θρησκευόμενος. Η πίστη πώς ήρθε στην ζωή σας;

Από την οικογένειά μου, από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου στην Εκκλησία. Για μένα αυτό είναι κάτι πολύ απλό και πολύ φυσικό.

Έχετε βιώσει ένα θαύμα; Ποια ήταν αυτή η στιγμή που ζητήσατε με τεράστια δύναμη τη βοήθειά του;

Ξέρετε… εγώ πάντα προσεύχομαι! Οπότε, κι εκείνη την στιγμή προσευχήθηκα, όπως το κάνω πάντα. Ζητώ πάντα την βοήθειά Του! Πόσο μάλλον όταν προκύπτουν θέματα υγείας.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας σας φόβισε; Τι σας άφησε στην ψυχή σας;

Ούτε με φόβισε, ούτε μου άφησε κάτι στην ψυχή μου – το αντιμετώπισα πολύ ψύχραιμα, θα έλεγα. Ξέρω πολύ καλά (όπως, άλλωστε, και όλοι μας) ότι απ’ αυτή την ζωή είμαστε -όλοι μας!- περαστικοί… Οπότε, όλοι μας, αργά ή γρήγορα, θα φύγουμε… και αυτό δεν με τρομάζει καθόλου, έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου. Κι έτσι, όσο είμαι ζωντανός, προσπαθώ να χαμογελάω και να αντιμετωπίζω τα πράγματα με χιούμορ.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.