Μαρτυρία-σοκ για τον «ψευτογιατρό» – «Τον κατάλαβα και ζήτησα από το παιδί μου να διακόψει τις θεραπείες»

January 23, 2023


Συνεχίζεται η έρευνα για τη δράση του 66χρονου φυσιοθεραπευτή, ο οποίος φέρεται να δήλωνε «νευρολόγος» και να πουλούσε θεραπείες -δίχως αποτέλεσμα- κυρίως σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Στην ΕΡΤ μίλησε η πρώτη γυναίκα -μητέρα ασθενούς- που κατήγγειλε τον 66χρονο το 2016, περιγράφοντας τον γολγοθά που έζησε η οικογένεια της και την οικονομική αφαίμαξη που υπέστη.Η γυναίκα που πρώτη «ξεσκέπασ…


Συνεχίζεται η έρευνα για τη δράση του 66χρονου φυσιοθεραπευτή, ο οποίος φέρεται να δήλωνε «νευρολόγος» και να πουλούσε θεραπείες -δίχως αποτέλεσμα- κυρίως σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Στην ΕΡΤ μίλησε η πρώτη γυναίκα -μητέρα ασθενούς- που κατήγγειλε τον 66χρονο το 2016, περιγράφοντας τον γολγοθά που έζησε η οικογένεια της και την οικονομική αφαίμαξη που υπέστη.

Η γυναίκα που πρώτη «ξεσκέπασε» τη φερόμενη εγκληματική δράση του Διονύση Τριανταφύλλου, 7 χρόνια πριν, μιλά αποκλειστικά στην ΕΡΤ. Της είχε συστηθεί ως νευρολόγος και της υποσχέθηκε ίαση της κόρης της που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, μέσω μιας πρωτοποριακής θεραπείας.

  • Όπως είπε η μητέρα ασθενούς: «Χορηγούσε “πρωτοποριακή” θεραπεία σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό. Πήγαινε τα άτομα στη Γερμανία, έκαναν μια εξέταση και από εκεί και πέρα τους χορηγούσε κάποια φιαλίδια και τα προετοίμαζε για τα βλαστοκύτταρα. Μας χρέωνε 200 ευρώ το κάθε πεπτίδιο και 25.000 ευρώ τα βλαστοκύτταρα. Συνολικά μας απέσπασε 135.000 ευρώ».

Όπως αποκαλύπτει, η ίδια, από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι ο 66χρονος δεν ήταν αυτό αυτό που υποσχόταν. Και παρότρυνε την κόρη της να διακόψει τις συνεδρίες μαζί του: «από την αρχή θεωρούσα ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Όταν της ζητά να κόψει τη θεραπεία που παίρνει, την κανονική, την ιατρική; Και καλά η θεραπεία που κάνει την πάει πίσω. Στη συνέχεια, βελτίωση δεν βλέπαμε, αυτός επέμενε ότι θα γίνει τελείως καλά. Ζήσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι γιατί το παιδί είχε πιστέψει ότι κάτι κάνει καλά».

Τελικώς, η γυναίκα αυτή το 2016, μήνυσε τον 66χρονο για απάτη, για την οποία έμεινε εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους. Η υπόθεση εκδικάζεται τον προσεχή Μάιο.

«Σταμάτησα την δουλειά μου για να πείσω το παιδί μου, ότι ο άνθρωπος αυτός μας δουλεύει και το μόνο που κάνει είναι οικονομική αφαίμαξη» είπε ακόμα η μητέρα.

«Για αυτή την υπόθεση είναι ελεύθερος. Το αδίκημα είναι σωματική βλάβη δεν είναι ανθρωποκτονία, δίνει παρών και επειδή δεν είχε χρήματα είναι χωρίς εγγύηση, δίνει μόνο το παρών» δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου φυσιοθεραπευτή, οι αρχές πιστεύουν ότι στις περίπου 15 καταγγελίες σε βάρος του, θα προστεθούν αρκετές ακόμη. Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, κάνει «φύλλο και φτερό» τα περιουσιακά στοιχεία του για τυχόν εντοπισμό μαύρου χρήματος.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.